Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/16/ponad-5-tis-meshkantsiv-kirovogradschini-bezkoshtovno-zdobuli-osvitu-za-sprijannja-sluzhbi-zainjatosti.htm
новини, 16 грудня 2020

Понад 5 тис мешканців Кіровоградщини безкоштовно здобули освіту за сприяння служби зайнятості


Якщо Ви хочете отримати гідну роботу, знайти стабільність у своєму житті, відчути себе успішним – скористайтеся можливістю отримати це шляхом якісного професійного навчання у Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ) – спеціалізованих навчальних закладах сучасного європейського рівня для дорослого населення, повідомляє відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості.


ЦПТО ДСЗ створені для ефективної підготовки висококваліфікованих робітників шляхом професійного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Для зареєстрованих безробітних професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.


В Україні функціонують 11 ЦПТО ДСЗ, (Дніпропетровський, Донецький, Івано-Франківський, Луганський, Львівський, Одеський, Полтавський, Рівненський, Сумський, Харківський, Херсонський), які приймають слухачів з усіх регіонів.


З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у 2010-2020 роках, за найпопулярнішими напрямками підготовки та перепідготовки, проходили навчання за сприяння служби зайнятості області 5030 безробітних Кіровоградщини.


До десятки найпопулярніших професіями, які здобули безробітні Кіровоградщини, є:


1.тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва – 1343 особи;

2.кухар – 613 осіб;

3.електрогазозварник  – 607 осіб;

4.продавець продовольчих товарів  – 520 осіб;

5.перукар (перукар-модельєр)  – 340 осіб;

6.електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування – 247 осіб;

7.оператор комп’ютерного набору – 231 осіб;

8.слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування – 120 осіб;

9.слюсар з ремонту колісних транспортних засобів – 116 осіб;

10.штукатур – 114 осіб.


Здобуття професійно-технічної освіти у ЦПТО ДСЗ здійснюється за денною  формою навчання  та, за  необхідності, за індивідуальною формою. Після закінчення професійно-технічного навчання та підвищення кваліфікації за напрямами підготовки, слухачам присвоюється відповідна кваліфікація, розряд (категорія, клас) і видається свідоцтво про освіту державного зразка.



421Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: