Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/16/mon-rekomendue-vidpraviti-shkoljariv-na-kanikuli-u-period-lokdaunu.htm
новини, 16 грудня 2020

МОН рекомендує відправити школярів на канікули у період локдауну


У Міністерстві охорони здоров'я наголосили, що під час посилення протиепідемічних заходів школярам забороняється відвідувати навчальні заклади. 


Тому відомство рекомендує школам оголосити канікули у період 8-24 січня 2021 року. 


В іншому випадку, міністерство просить вжити всіх можливих невідкладних заходів, спрямованих на належну організацію дистанційного формату навчання. 


Про це повідомили на офіційній сторінці МОН. 


Листи з відповідними рекомендаціями надіслали  керівникам місцевих департаментів освіти та науки.


У МОН зазначають, що школи за потреби можуть самостійного оголосити канікули, з врахуванням положень частин 3 та 4 статті 10 Закону "Про повну загальну середню освіту".


"Так, у частині 3 вказано, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що розпочинається 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. 


Частина 4 пояснює, зокрема, що структуру і тривалість навчального року, тижня, дня, занять, а також форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада закладу в межах часу, передбаченого освітньою програмою" – зазначають у відомстві. 


Тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше ніж 30 календарних днів.


496Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: