Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/11/pensioneri-z-minimalnoju-pensieju-otrimuvatimut-na-57-griven-bilshe.htm
новини, 11 грудня 2020

Пенсіонери з мінімальною пенсією отримуватимуть на 57 гривень більше


Пенсіонери Кіровоградської області почали отримувати підвищену пенсію – на 57 гривень. З грудня її виплачують тим, у кого пенсія мінімальна, – розповіла Суспільному заступниця начальника обласного управління Пенсійного фонду Олена Романченко. Підвищення пов’язане зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму.


В області перерахували виплати 146 тисячам пенсіонерам, – каже Олена Романченко: “До першого грудня прожитковий мінімум складав 1 712 гривень, з 1 грудня він складає 1 769 гривень. В мінімальному розмірі одержують пенсії ті люди, які не мають повного стажу. Жінки не мають 30 років, чоловіки – 35”.


Перерахунки здійснили тим, у кого пенсії залежать від прожиткового мінімуму: “Це, як правило, пенсії з інвалідності, по втраті годувальника, мінімальні пенсії шахтарям, мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни і учасникам бойових дій".


Пенсіонер з села Ятрань Новоархангельського району Микола Русак четвертий рік на пенсії, отримує мінімальну – 1 712 гривень: “Я все життя пропрацював на будівництві, отримував зарплатню в конвертах. Ніхто не казав, стаж потрібен, чи не потрібен, а людина робила, щоб заробити, щоб сім’ю прокормити”.


Чекає доплату 57 гривень 12 грудня: “Це можна сказати, що геть нічого. Це дві буханки хліба і булочка, а якщо порівняти з ліками, то це дві пластинки каптопрезу”.


Пенсіонерка Валентина Бондаренко живе в Кропивницькому. Каже, отримує мінімальну пенсію, бо немає 30 років трудового стажу: “Грошей вистачає лише на комунальні послуги. Газ,вода, сміття, світло – загалом півтори тисячі”.

З пенсії у жінки залишається 200 гривень. Розповідає, куди витратить доплату: “Це піде на те, що добавили абонплату за воду. І світло ось подорожчає знову, то воно навіть не буде перекривати цю добавку”.

За словами Олени Романенко, у грудні на додаткові виплати пенсіонерам потрібно 4,5 мільйони гривень.




1479Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: