Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/04/u-kropivnitskomu-likujut-pokinute-nemovlja.htm
новини, 4 грудня 2020

У Кропивницькому лікують покинуте немовля (ВІДЕО)


Дівчинка, яку покинули в пологовому будинку Кропивницького, перебуває у відділенні інтенсивної реабілітації новонароджених. До цього немовля знаходилось в реанімації на апаратному диханні – розповіла Суспільному завідувачка відділення Юлія Топорова. Мати відмовилась від дитини на початку листопада, на наступний день після пологів. Про батька нічого не відомо.


Дівчинку, якій 2 грудня виповнився місяць, назвали Єлизавета. Вона отримала прізвище матері. З 27 листопада дівчинка перебуває у відділені післяпологової реабілітації. Зі словами завідувачки відділення, народилася дитина доношеною, з вагою 3 кілограма 250 грамів. Від народження мала проблеми з диханням. Тому перебувала у відділенні інтенсивної терапії новонароджених: ”Її легені не могли забезпечити газопостачання організму. Це пов’язано з тим, що мама не піклувалася про свою вагітність, не була на обліку, її не обстежували і вчасно ті проблеми, які були під час вагітності, не були проліковані. Дитина продовжує лікування,але позитивні зміни значні”.


На лікування дитини витратили 100 тисяч гривень – розповіла Юлія Топорова: ”Лікування лікарня повністю взяла на себе. Спонсорів постійних у нас немає. Батьки, які відмовляються від дітей, зазвичай, гроші на лікування, підгузки і харчування дітей не залишають”.


До обласного будинку маляти Єлизавету віддадуть не раніше Нового року.


Завідувач сектору міського управління з питань захисту прав дітей Ігор Горін розповів, що мати не зверталась до них з приводу повернення дитини: ”Тата записали відповідно до частини 1 статті 135 Сімейного кодексу України – зі слів матері, за рішенням виконавчого комітету міської ради”.


За словами Ігоря Горіна, якщо мати впродовж 6 місяців не буде піклуватися про дитину, подадуть в суд щодо позбавлення її батьківських прав. Після цього для дівчинки шукатимуть усиновителів.



1699Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: