Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/02/distantsiine-navchannja-jak-molodii-znam-janchanin-otrimav-znannja-z-makroekonomiki-ta-it-tehnologii.htm
новини, 2 грудня 2020

Дистанційне навчання: як молодий знам’янчанин отримав знання з макроекономіки та IT-технологій


У період обмежень, пов’язаних із карантином, все більше актуальним стає дистанційне навчання, у т.ч. й серед громадян, які шукають роботу, адже вони добре розуміють, що це не тільки допоможе їм розвинути власні навички, необхідні для вдалого працевлаштування, а й отримати нові професійні компетенції.


У свою чергу, служба зайнятості не стоїть на місці, реагує на зміни, що відбуваються у суспільстві, і пропонує своїм клієнтам низку онлайн-платформ для проходження навчання, сприяючи підвищенню рівня конкурентоспроможності безробітних громадян на ринку праці. 


Можливістю отримати нові знання скористався двадцятидворічний мешканець міста Знам'янка Максим Нікітін, який, для початку онлайн-освіти, обрав міжнародну платформу Coursera.


Як зазначила Людмила Базюк, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час першої співбесіди з кар'єрним радником Знам'янської міськрайонної філії обласного центру зайнятості було з'ясовано, що молодий чоловік за професію електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, має трирічний досвід роботи на одному з підприємств Знам'янщини. 


Фахівцеві міськрайонної філії складно було не помітити того, що Максим був налаштований на активний пошук роботи, а також має бажання навчатися аби бути затребуваним фахівцем. Тож молодому чоловікові було запропоновано ознайомитися з переліком курсів на онлайн-платформі Coursera, яка є лідером серед платформ онлайн-навчання та пропонує охочим близько 4000 курсів для навчання та підвищення кваліфікації. 


Першим напрямком, який обрав Максим, стала макроекономіка. «Цей курс я обрав для того, аби ознайомитись з механізмами функціонування національної економіки на основі макроекономічних моделей, а також навчитися критично осмислювати економічні процеси, що відбуваються у державі», – повідомив М. Нікітін. 


Після вдалого проходження навчального курсу, безробітний отримав сертифікат міжнародного зразка і, на даний момент, продовжує опановувати на цій же платформі нові знання з програмування та IT-технологій.


510Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: