Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/01/u-kropivnitskomu-v-oblasnomu-gospitali-budujut-kisnevu-stantsiju.htm
новини, 1 грудня 2020

У Кропивницькому в обласному госпіталі будують кисневу станцію


В обласному госпіталі для ветеранів війни у Кропивницькому будують кисневу станцію. Шпиталь готують до прийому хворих на COVID - повідомляє Суспільне. Аби відповідати стандартам Національної служби здоров’я щодо лікування людей з коронавірусом, у госпіталі не вистачає 70% обладнання і 10 лікарів, – розповів головний лікар Геннадій Сябренко.


За вимогами, киснем мають бути забезпечені 80% ліжок госпіталя. Наразі підводка кисню є лише у реанімаційному відділенні, воно розраховане на 10 ліжок, – сказав завідувач відділення Микола Олійник.


Інженер госпіталю Андрій Переверзєв розповів, що підрядник розпочав будувати кисневу станцію. Коли завершить – не знає. "На кисневій рампі буде знаходитись 10 балонів. Згідно робочого проекту, по внутрішнім стінам буде проводитись і монтуватися пластикові короби, в яких буде прокладатися киснева магістраль", – розповів інженер.


Кисень із кисневого концентратора відрізняється від кисню з магістралі, – каже Микола Олійник: "Кисневий концентратор генерує кисень з повітря. Він видає до 93% кисню. Іноді такого недостатньо. Кисень з кисневої станції більш очищений і більш концентрований – до 99-100% кисню".


Заступниця головного лікаря Олена Беденко сказала, що наразі можуть лікувати одночасно до 10 хворих на коронавірус. Треба забезпечити лікування 210 людям – на таку кількість розрахований госпіталь. "Є три апарати ШВЛ, – говорить Олена Беденко, – але зараз задіяти можемо два, бо один – для операційної. Реанімаційне відділення розраховане на 10 ліжок. Одночасно в ньому можуть перебувати 6 хворих. Під цю кількість хворих розраховані і апарати ШВЛ, і обладнання для респіраторної підтримки, обладнання для цілодобового моніторингу функцій пацієнта. Це для 6, максимум 10 пацієнтів. А нам треба для 210. Щоб повністю запуститися, потрібно біля 30 мільйонів гривень".


Окрім обладнання, не вистачає 10 лікарів – інфекціоністів, терапевтів та анестезіологів. "Тому що для нашого терапевтичного відділення така кількість терапевтів була непотрібна", – сказала Олена Беденко.

1515Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: