Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/27/u-novomirgorodi-kolishni-bezrobitni-stajut-fahivtsjami-torgivelnoi-sferi.htm
новини, 27 листопада 2020

У Новомиргороді колишні безробітні стають фахівцями торгівельної сфери


Відкриття нового магазину – справа  взаємовигідна: для підприємців – старт у бізнесі або його розширення, для постачальників – розширення ринку збуту, для споживачів – можливість вибору товарів однієї групи за доступними цінами, а для шукачів роботи – це шанс працевлаштуватися.


У жовтні, у центрі міста Новомиргород, на умовах франчайзингу, відкрився новий магазин мережі «Маркетопт». Право франшизи на здійснення діяльності із використанням торговельної марки «Маркетопт», отримали фізичні особи-підприємці Маренич А.В. та Сміян Ю.В. - повідомляє Вікторія Бестаченко, провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями Новомиргородської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


«Ми позиціонуємо себе як супермаркет, дружній до покупця. Наші клієнти стимулюють нас рухатися у правильному напрямку. Тому неабияку увагу ми приділяємо добору працівників. Ці питання ми вирішуємо з районною філією обласного центру зайнятості, адже вона має можливість не тільки підібрати нам  необхідних працівників, а й навчити затребуваних саме для нашої мережі фахівців», – запевняє Андрій Маренич.


З метою оперативного добору необхідного персоналу, підприємці повідомили районну філію обласного центру зайнятості про наміри щодо використання найманої праці, надали інформацію про місце та умови роботи, рівень її оплати, а також окреслили вимоги до працівників. Не зволікаючи, фахівці районної філії переглянули кваліфікаційний склад шукачів роботи та запропонували декілька кандидатур з числа безробітних, які відповідають вимогам роботодавця та проживають на території району.


Результат спільної роботи очевидний: працевлаштовано 4 особи, ще 5 – проходять стажування безпосередньо на робочих місцях.


За словами колишньої безробітної, а тепер вже касира супермаркету, Анни Сердюк будучи людиною, яка раніше була лише у ролі покупця, їй здавалося, що все дуже просто: касир сидить за касою сканує товар, рахує кошти та видає решту. «Це тільки на перший погляд. Після того, як я провела один день на своєму робочому місці, під пильним контролем наставника, поспілкувалась з відвідувачами магазину, відчула специфіку роботи, можу сказати – цікавого чимало. Проте, я впоралася, а допомогло мені стажування – це шанс новоприйнятому працівникові опанувати усі нюанси справи, так би мовити, з середини. Я ним скористалася, і сьогодні маю роботу», – говорить продавець продовольчих товарів Катаріна Сирота.


Позитивний і реальний приклад такої співпраці підтверджує, що служба зайнятості є сучасною сервісною установою, у пріоритеті якої забезпечення індивідуального підходу до кожного клієнта служби зайнятості, враховуючи, при цьому, вимогу часу, потреби і роботодавців, і шукачів роботи.

 

      


600Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: