Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/27/na-kirovogradschini-trivae-robota-zi-stvorennja-istoriko-memorialnogo-zapovidnika-chornii-voron-.htm
новини, 27 листопада 2020

На Кіровоградщині триває робота зі створення Історико-меморіального заповідника «Чорний Ворон»


Подальші заходи в рамках роботи зі створення Історико-меморіального заповідника «Чорний Ворон» поблизу с.Розумівка Олександрівського району обговорили влада регіону, активісти й архітектори у Громадському офісі вчора, 26 листопада, інформує сайт Кіровоградської ОДА.


«Зараз наше завдання визначити подальші кроки в роботі над реалізацією проєкту. Заповідник «Чорний Ворон» має історичне значення для Кіровоградщини. У жовтні я був у Розумівці, бачив урочище. Це прекрасна ідея і ми повинні зробити все належне, щоб її реалізувати. Проєкт «Чорний Ворон» ми також подали на державне фінансування. Чекаємо на рішення», – наголосив очільник Кіровоградщини Андрій Назаренко.


Він зауважив, на даному етапі слід визначитися з подальшими діями.


«Сьогодні маємо виконати обсяг допроєктних робіт. Перше, завершити процес оформлення другої частини земельної ділянки, площею 0,32 га. Друге, прийняти топогеодезичну зйомку. Далі, виконати заплановані геологічні вишукування. Наступний крок – підготувати детальний план території на першу чергу будівництва. Також нам необхідно переформатувати робочу групу відповідно до повноважень. Обов’язково залучити до складу представника від громадськості – Юрія Митрофаненка та архітектора – Володимира Рака», – уточнив голова облдержадміністрації.


Активісти підняли питання про встановлення на території заповідника пам’ятника «Чорний Ворон».


«Напрацювання концепції пам’ятника є, робоча група повинна погодити один із варіантів», – додав Андрій Назаренко.


Нагадаємо, згідно з історичними дослідженнями, у 1920 році в урочищі під Розумівкою у бою з частинами Кінної армії Будьонного загинули військовий діяч часів УНР, повстанський отаман, командир ударно-розвідувального загону Степової дивізії на псевдо Чорний Ворон – Микола Скляр і 300 повстанців.


898Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: