Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/25/za-8-karantinnih-misjatsiv-viplacheno-ponad-13-mlrd-grn-po-bezrobittju-ta-chastkovomu-bezrobittju.htm
новини, 25 листопада 2020

За 8 карантинних місяців виплачено понад 13 млрд грн по безробіттю та частковому безробіттю



Упродовж карантину, тобто з 12 березня 2020 року і до сьогодні, виплачено 11,5 млрд грн допомоги безробітним, які зареєстровані в центрах зайнятості. Заборгованості по виплаті допомоги по безробіттю немає. Також з метою фінансової підтримки малого та середнього бізнесу Урядом було виділено із фонду боротьби з СОVID-19 2,8 млрд грн на програму допомоги по частковому безробіттю. Станом на сьогодні вже профінансовано 2,5 млрд грн.


Про це повідомив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.


«Боротьба з безробіттям може бути ефективною лише при комплексному підході. З цією метою ми запустили різні механізми підтримки. Це і програма по частковому безробіттю, завдяки якій вдалося зберегти робочі місця для 373,7 тисяч громадян. Це і програма «5-7-9», однією з умов якої було збереження чисельності персоналу. Це і посилення роботи регіональних служб зайнятості, за сприяння яких за період карантину роботу отримали 419 тисяч людей», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.


Міністр наголосив, що фінансування програм для підтримки безробітних та підприємців у період карантинних обмежень є на постійному контролі Уряду, який у разі потреби оперативно вносить зміни в законодавчу базу для додаткового виділення коштів.


Так, останніми урядовими ініціативами для програми допомоги по частковому безробіттю додатково було виділено 80 млн грн. а для покриття потреб у своєчасній виплаті допомоги по безробіттю – майже 1,2 млрд. грн.


553Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: