Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/23/kropivnichanin-bezkoshtovno-otrimav-sertifikat-z-android-rozrobki.htm
новини, 23 листопада 2020

Кропивничанин безкоштовно отримав сертифікат з Android-розробки



Серед мешканців Кіровоградщини є чимало безробітних громадян, які переконалися у правильності твердження про те, що навчатись необхідно упродовж всього життя - повідомляє Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Яскравим прикладом опанування нових професійних компетенцій є історія 50-річного безробітного Олександра Кучеренка, який за сприяння служби зайнятості пройшов на міжнародній освітній платформі Coursera курс «Швидкий старт у розробці Android додатків», що входить до спеціалізації «Спеціалізація Android-розробка: основи, багатопотоковість, архітектура».


Унаслідок оголошеного у березні карантину, Олександр залишився без роботи та звернувся до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості по допомогу у працевлаштуванні.


«Під час одного з онлайн-семінарів я дізнався про можливість для безробітних отримати нові професійні знання на міжнародній освітній платформі Courséra. Я зацікавився шансом розширення кола власних знань, тож з подробицями онлайн-навчання дізнався у свого кар’єрного радника», – згадує О. Кучеренко.


Оскільки за освітою Олександр інженер-механік, для  вивчення чоловік обрав курс з мобільної розробки – однієї з галузей IT-індустрії, яка наразі найбільш динамічно розвивається. «Тенденція до цього, безсумнівно, збережеться. Зараз усе максимально адаптується під ґаджети. У цих реаліях вміння створювати мобільні додатки є надзвичайно актуальним, – розповідає безробітний. – Завдяки навчанню я маю можливість не лише знати усі сучасні підходи до розробки Android-додатків, а й вміти писати красивий відмовостійкий код із зрозумілою чистою архітектурою і повним поділом логіки».


Не виходячи з дому, за один місяць, Олександр пройшов обраний ним курс, успішно виконав підсумкові завдання та отримав сертифікат міжнародного зразка. Чоловік не зупиняється на досягнутому, і сьогодні він продовжує наступний освітній курс у сфері ІТ.


Олександр переконаний, що навіть у сучасних складних умовах у кожного безробітного є реальна можливість здобути, за допомогою служби зайнятості, нову професію, яка має попит на ринку праці, підвищити свою кваліфікацію або  ж перекваліфікуватися та знайти роботу: «Навчання на освітній платформі Courséra є шляхом для самовдосконалення, а отриманий сертифікат – бонусом для резюме. Я впевнений, що проходження курсів дасть мені можливість краще презентувати себе роботодавцеві та якісно вирізнить серед інших кандидатів на посаду».



696Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: