Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/26/u-kropivnitskomu-robotodavtsi-obgovorili-legalizatsiju-zainjatosti-foto-.htm
новини, 26 жовтня 2020

У Кропивницькому роботодавці обговорили легалізацію зайнятості (ФОТО)


Днями, з метою надання інформації соціальних та економічних переваг від використання легальної праці, у приміщенні Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості за участі фахівчині відділу з питань праці міської ради міста Кропивницького Вікторії Зубак відбувся семінар для роботодавців, які використовують працю найманих працівників. Участь у заході узяли керівники КП «Елегант М», ТОВ «ВКЦ «Олеум», ФОП Ужвій Л.І., ФОП Денисенко Д.А. та ФОП Сливенко О.В. 


В. Зубак поінформувала учасників заходу про зміни у законодавстві про працю та відповідальність роботодавців. Найголовніший акцент було зроблено на обов’язковій легалізації трудових відносин з працівниками та дотриманні роботодавцями мінімальних гарантій в оплаті праці, що тим самим унеможливить адміністративну відповідальність роботодавців в частині порушення ними законодавства про працю та виплати фінансових санкцій.


Звертаючись до керівників підприємств, організацій, установ, які узяли участь у заході, фахівці міськрайонного центру зайнятості наголосили на необхідності надання відповідної інформації безпосередньо у день відкриття вакансії. «Подана до центру зайнятості інформація про попит на робочу силу поповнить базу даних про вакансії та забезпечить можливість безробітним громадянам мати легальну роботу», – повідомив фахівець центру зайнятості Дмитро Петренко.


Як зазначив Дмитро Петренко, провідний фахівець з питань зайнятості Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості, крім того, роботодавці учасники отримали корисну інформацію щодо запроваджених електронних сервісів державної служби зайнятості для роботодавців, що орієнтовані, насамперед, на економію часу роботодавців та підвищення ефективності їхньої взаємодії із службою зайнятості. 


Учасники заходу не були пасивними слухачами: роботодавці активно долучалися до обговорення піднятої теми, спілкувалися із фахівцями державних установ, дискутували, розглядаючи, при цьому, складні робочі ситуації.


«Ми маємо мету: такими інформаційними заходами донести до роботодавців інформацію про соціальні та економічні переваги від використання легальної праці, адже наше спільне завдання – попередити порушення законодавства», – наголосила наостанок В. Зубак.



756Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: