Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/25/na-kirovogradschini-pravoohorontsi-vikrili-merezhu-pidkupu-vibortsiv-foto-.htm
новини, 25 жовтня 2020

На Кіровоградщині правоохоронці викрили мережу підкупу виборців (ФОТО)


Детективами слідчого управління поліції Кіровоградської області спільно з працівниками УСБУ в області та за процесуального керівництва обласної прокуратури сьогодні у Кропивницькому припинено злочинну діяльність групи осіб, які утворили і керували мережею виборців, яким шляхом підкупу пропонували голосувати за одну з політичних партій та окремих кандидатів від цієї партії у день проведення місцевих виборів 25 жовтня.


Вартість одного голосу виборця особи оцінювали у 500 гривень.


24 жовтня правоохоронці на «гарячому» затримали одного учасника групи під час передачі виборцям неправомірної вигоди у сумі 1800 гривень як завдатку напередодні дня голосування. Особу було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.


Розслідування проводиться у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. 


Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.


Наразі двом особам вже повідомлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення.


За матеріалами слідчого управління поліції Кіровоградської області


    


599Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: