Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/23/rjatuvalniki-pidbili-pidsumki-operativno-sluzhbovoi-dijalnosti-za-potochnii-rik-foto-.htm
новини, 23 жовтня 2020

Рятувальники підбили підсумки оперативно-службової діяльності за поточний рік (ФОТО)


23 жовтня у режимі онлайн під головуванням начальника Управління полковника служби цивільного захисту Віталія Миронюка відбулась колегія за результатами оперативно-службової діяльності У ДСНС в області за ІІІ квартал цього року, участь у якій взяли керівництво Управління, начальники структурних підрозділів, керівники районних відділів та секторів. Начальник Управління, керівний та інспекторський склад підпорядкованих підрозділів спілкувались дистанційно, а у приміщеннях підрозділів, де було організовано онлайн-зв’язок, присутні дотримувались дистанції, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


У вступному слові начальник Управління від імені Голови ДСНС України подякував особовому складу, що брав участь у ліквідації масштабних лісових пожеж у Луганській області.


Озвучивши статистику надзвичайних подій та ситуацій, що були ліквідовані пожежно-рятувальними підрозділами області, Віталій Миронюк наголосив, що завдяки оперативним діям особового складу, було врятовано життя 67 громадян.


На даний час основним завданням, що стоїть перед Управлінням та підрозділами, за словами керівника У ДСНС в області, є забезпечення техногенної і пожежної безпеки та оперативне реагування на НС і НП під час місцевих виборів 25 жовтня. З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки, на виборчих дільницях області чергуватимуть співробітники У ДСНС в області та відомчої пожежної охорони.


Окремо було озвучене питання щодо підготовки до реагування в умовах осінньо-зимового періоду.


Так, Управлінням передбачено чергування 17 автомобілів підвищеної прохідності, що можуть використовуватися у якості тягачів на найбільш складних ділянках автодоріг, уточнено плани реагування на надзвичайні ситуації, характерні для осінньо-зимового періоду, та плани взаємодії із відповідними службами цивільного захисту. Підготовлено до розгортання 21 мобільний пункт обігріву (по одному в кожному районному центрі області).


Крім того, наразі триває боротьба з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. З цією метою за зверненнями міських та районних органів влади Управлінням здійснюються заходи із дезінфекції та обробки техніки, будівель, приміщень, територій та автошляхів населених пунктів Кіровоградщини. 


Окремо Віталій Миронюк зупинився на тому, що принциповим залишається питання подальшого контролю за дотриманням протиепідемічних заходів особовим складом У ДСНС в області та підпорядкованих підрозділів. 


Також начальник Управління наголосив на тому, що, незважаючи на закінчення пожежонебезпечного періоду, залишається актуальним питання забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь, організації спільних профілактичних заходів з місцевими підрозділами Управління лісового та мисливського господарства області. 


У свою чергу, перший заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов доповів щодо стану оперативно-службової діяльності підпорядкованих підрозділів Управління за минулий період, зазначивши, що у цілому, реалізуючи пріоритетні завдання протягом звітного періоду, Управління та підпорядковані підрозділи забезпечили реагування на загрози техногенного і природного характеру. Також перший заступник начальника Управління доповів про результати перевірок несення служби в пожежно-рятувальних підрозділах та перевірочних маршів транспортних засобів У ДСНС в області, які залучаються до виконання завдань за призначенням в умовах осінньо-зимового періоду. 


Про пріоритетні завдання щодо запобігання пожежам у природних екосистемах Кіровоградської області підняв питання заступник начальника Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Василь Штогрін. 


Крім того, присутні обговорили стан роботи щодо запобігання проявам корупційних діянь у підрозділах області у минулому кварталі 2020 року.


На завершення колегії начальник Управління ДСНС в області Віталій Миронюк довів головні завдання для Служби порятунку України на найближчий період, визначені Головою ДСНС України та керівництвом держави.


      


819Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: