Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/23/bezrobitni-dobrovelichkivschini-obgovorjuvali-chomu-vazhlivo-vchitis-uprodovzh-zhittja-foto-.htm
новини, 23 жовтня 2020

Безробітні Добровеличківщини обговорювали, чому важливо вчитись упродовж життя (ФОТО)


Про організацію професійного навчання за сприяння служби зайнятості, професії, які можна здобути у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, йшла мова днями під час інформаційного вебінару для безробітних громадян, проведеного фахівцями Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості.


Фахівчиня з питань зайнятості районної філії Ольга Гинькут розкрила переваги професійного навчання за сприяння служби зайнятості, умови навчання у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та гарантії щодо подальшого працевлаштування. 


Переконливим аргументом для безробітних був той факт, що фінансування витрат на професійне навчання безробітних проводиться за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Оплачується вартість навчання, проживання в гуртожитках, проїзд до місця навчання безробітних.


Також учасники семінару отримали вичерпну інформацію щодо організації підтвердження результатів неформального навчання для громадян, які працювали на підприємстві та оволоділи певними професійними навичками, але не мали при цьому документального підтвердження. Сьогодні за сприяння центру зайнятості вони мають змогу підтвердити свою компетенцію та отримати документ державного зразка за професією «Кухар».


Як зазначила Ольга Гинькут, провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості, учасники зустрічі охоче ставили питання та цікавилися можливостями навчання. Увагу безробітних було акцентовано на можливостях освітніх платформ, на яких можна пройти навчальні курси та підвищити рівень власної компетентності за різними напрямками. 


«Ми живемо у такий час, коли усі професії зазнають змін. Працівник, який готовий швидко вчитися, завжди буде конкурентоспроможним. Тому людина повинна постійно підвищувати свій освітній рівень та професійну майстерність, бути готовою адаптуватися до змін, що відбуваються», – наостанок зазначила О. Гинькут. 


596Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: