Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/22/na-kirovogradschini-rozpochinae-robotu-persha-komunalna-plr-laboratorija-foto-.htm
новини, 22 жовтня 2020

На Кіровоградщині розпочинає роботу перша комунальна ПЛР-лабораторія (ФОТО)


Про це повідомив голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко вчора, 21 жовтня.


«Завтра відбудеться дещо дуже важливе для Кіровоградщини – розпочинає роботу перша комунальна ПЛР-лабораторія. Майже пів року наша обласна лікарня готувалася до цього моменту. Тривали ремонти за всіма стандартами і вимогами МОЗу, наші меценати ще навесні придбали необхідне обладнання», – зазначив він на своїй сторінці у Фейсбук.


За словами очільника Кіровоградщини, завдяки новій ПЛР-лабораторії, область зможе діагностувати більше людей та оперативніше перевіряти на коронавірус медиків обласної лікарні.


«Сьогодні головна лікарка Лариса Андреєва і лікарка ПЛР-лабораторії Олена Бондаренко продемонстрували мені все: від спеціального дезінфікуючого килимка на вході, душових, спецодягу і пробірок, до того, як спеціаліст буде пересуватися по лабораторії і як відбуватиметься сам аналіз. І знаєте, коли вони з таким захопленням розповідали, я зрозумів, наскільки розраховують медики на роботу цієї лабораторії. Усе вийшло ідеально» - підсумував Андрій Назаренко.


Як повідомлялося раніше, на витратні матеріали (ІФА та ПРЛ) для діяльності новоствореної лабораторії обласний бюджет виділив понад 500 тисяч гривень.


            


699Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: