Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/21/mandrivna-vistavka-prisvjachena-ukraintsjam-jaki-peremogli-gulag-eksponuvatimetsja-v-kropivnitskomu.htm
новини, 21 жовтня 2020

Мандрівна виставка, присвячена українцям, які перемогли ГУЛАГ, експонуватиметься в Кропивницькому


Дата, час та місце проведення: з 21 жовтня до 2 листопада 2020 року. Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка, вул. Володимира Панченка (колишня назва – Декабристів) 6/15


Організатори: Український інститут національної пам'яті спільно з Центром досліджень визвольного руху та Національним музеєм-меморіалом жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» за підтримки Кіровоградського обласного краєзнавчого музею. 


21 жовтня у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Є. Маланюка розпочинає експонуватися всеукраїнська інформаційно-просвітницька мандрівна виставка «Тріумф Людини. Мешканці України, які перемогли ГУЛАГ». 


Експозиція містить матеріали з фондів Галузевого державного архіву СБУ та розповідає про систему ГУЛАГу, який нещадно експлуатував своїх в’язнів, аби витиснути з них максимум і перетворити на слухняних «будівників комунізму». 


Окремі розділи виставки розповідають про національний спротив кримських татар, про дисидентів – шістдесятників, про в’язнів совісті, яких переслідували за релігійною ознакою. 


Переглянути мандрівну виставку можна на першому поверсі бібліотеки у відділі абонементу з 21 жовтня до 2 листопада. Запрошуємо усіх небайдужих дізнатися про непрості сторінки нашої історії!


657Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: