Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/09/17/rjatuvalniki-prodovzhujut-navchati-ta-roz-jasnjuvati-gromadjanam-pravila-pozhezhnoi-bezpeki-foto-.htm
новини, 17 вересня 2020

Рятувальники продовжують навчати та роз’яснювати громадянам правила пожежної безпеки (ФОТО)


В осінню пору чимала кількість пожеж виникає через неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття. Такі пожежі небезпечні своїми наслідками як для довкілля, так і для людини - її життя та майна. По-перше, вогонь у таких випадках швидко поширюється на значну площу і може завдати значних збитків. По-друге, люди часто спалюють суху траву поруч із житловими або господарськими  будівлями, нехтуючи правилами безпеки. 


Щоб запобігти пожежам у житловому секторі, травмуванню і загибелі людей на них, 13 вересня рятувальники Компаніївського і Світловодського районних підрозділів У ДСНС в області провели роз’яснювальну роботу у житловому секторі селища міського типу Компаніївка та міста Світловодськ.


Спілкуючись із місцевими жителями, вогнеборці пояснили їм, що більшість  пожеж у житловому секторі виникають саме через їх власну необережність або через недотримання правил пожежної безпеки. До пожежі може призвести залишене без нагляду багаття, недбало кинутий недопалок чи сірник, а також необережне поводження з відкритим вогнем під час господарських робіт. Крім того, завжди існує ризик виникнення займання при користуванні несправними електропобутовими приладами, печами й грубками, через несправну електромережу, внаслідок порушення правил експлуатації побутового газового обладнання тощо.


Рятувальники закликали жителів Компаніївки та Світловодська бути обережними та відповідальними у ставленні до власної безпеки, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


               


777Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: