Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/09/15/na-kirovogradschini-provodjatsja-perevirki-schodo-nedopuschennja-vikoristannja-nezadeklarovanoi-pratsi.htm
новини, 15 вересня 2020

На Кіровоградщині проводяться перевірки щодо недопущення використання незадекларованої праці


У сучасних умовах увага представників бізнесу зосереджена на поступовому відновленні економічної активності та діяльності підприємств, залученні трудових ресурсів у обсягах, які передували початку карантину.                 Тому фахівці управління Держпраці в області та служби зайнятості проводять активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань недопущення використання незадекларованої праці. 


Ця робота проводиться шляхом відвідування зазначеними фахівцями підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців.


Днями фахівці управління Держпраці у Кіровоградській області та Світловодської міськрайонної філії обласного центру зайнятості відвідали близько 20 суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність  на території селища Власівка Світловодського району.


Під час зустрічей з кожним роботодавцем наголошувалось на  необхідності дотримання вимог трудового законодавства та про зайнятість населення, неприпустимості найму працівників без оформлення трудових відносин.

 

Увагу як роботодавців, так і працівників було акцентовано на необхідності оформлення трудових відносин у визначеному чинним законодавством порядку та на дотриманні умов трудового договору. Учасникам зустрічей надавалась інформація про вагомі зміни у трудовому законодавстві, механізми здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності суб’єктів господарювання та про повноваження інспекторів праці.


У свою чергу фахівці служби зайнятості, в черговий раз, нагадали роботодавцям про те, що за наявності у роботодавця попиту на робочу силу (вакансії), не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії, вони зобов’язані своєчасно та в повному обсязі подавати до служби зайнятості  інформацію про попит на робочу силу (вакансії) незалежно від місцезнаходження. Під час  спілкування з роботодавцями йшла мова й про можливість скористатись своїм персональним електронним кабінетом та іншими інноваційними послугами служби зайнятості.


Як зазначила Наталія Котова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Світловодської міськрайонної філії обласного центру зайнятості, результатом проведеного заходу на території Власівки стало складання актів про виявлення під час перевірки роботодавця ознак порушення законодавства про працю, зокрема, було виявлено два неофіційно працевлаштованих працівника. 


Крім того, під час відвідувань працівники підприємств мали можливість отримати індивідуальні консультації з питань законодавства про працю та зайнятість населення, а керівникам підприємств були надані роз’яснення з питань чинного законодавства у сфері використання найманої праці.



710Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: