Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/09/15/mistsevi-vibori-u-kandidativ-e-10-dniv-na-visuvannja.htm
новини, 15 вересня 2020

Місцеві вибори: у кандидатів є 10 днів на висування


15 вересня розпочинається висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови – документи можна подати до 24 вересня включно, пише "Українська правда". 


Джерело: Календарний план Центральної виборчої комісії з підготовки до виборів, призначених на 25 жовтня


Деталі: За законом, етап висування кандидатів від партій чи самовисуванців розпочинається за 40 днів та закінчується за 30 днів до дня голосування.


Виборчі комісії мають зареєструвати кандидатів чи відмовити їм у реєстрації не пізніше як на 5-й день із моменту отримання від них усіх документів.


Передвиборчу агітацію кандидат може проводити з наступного дня після прийняття територіальною виборчою комісією рішення про його реєстрацію.


Офіційно виборча кампанія з місцевих виборів стартувала 5 вересня (за 50 днів до дня голосування).


До 6 вересня політичні партії мали подати до ЦВК копії рішення своїх керівних органів про участь місцевих організацій у виборах.


Нагадаємо: 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року. Згідно з нею, місцеві вибори відбудуться по всій Україні, за винятком окупованих територій Криму, Донецької і Луганської областей.


793Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: