Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/09/11/bezrobitni-kirovogradschini-vchilisja-vidriznjati-zadeklarovanu-pratsju-vid-nezadeklarovanoi.htm
новини, 11 вересня 2020

Безробітні Кіровоградщини вчилися відрізняти задекларовану працю від незадекларованої


Сьогодні, 11 вересня, у Кіровоградському обласному центрі зайнятості відбувся інформаційний вебінар із загальних питань зайнятості. Участь у вебінарі узяла Олена Хіміч, начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Кіровоградській області, повідомляє відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


«В Україні триває масштабна інформаційна кампанія, метою якої є запобігання використанню незадекларованої праці та донесення до працездатного населення інформації про переваги легального працевлаштування. Кіровоградський обласний центр зайнятості разом з Управлінням Держпраці у Кіровоградській області активно співпрацюють та проводять роз’яснювальну роботу серед шукачів роботи», – зазначила Яна Баварська, заступник начальника відділу організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості.


О. Хіміч ознайомила учасників заходу з перевагами легальної зайнятості та ризиками, які виникають у разі нелегального працевлаштування. Фахівчиня зазначила, що для забезпечення свого майбутнього, найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин. Крім того, представниця Держпраці розповіла про ризики, які виникають у разі укладання цивільно-правової угоди і розірвання трудового договору, а також розкрила такі поняття як «задекларована праця», «незадекларована праця», «частково незадекларована праця».


«Працівник, який працює неофіційно та отримує заробітну плату в «конверті» – повністю беззахисний! Це позбавляє його, в майбутньому, соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві, а також гідного пенсійного забезпечення», – наголосила О. Хіміч.


Після інформаційного блоку питань з легалізації, у районах продовжились семінари із загальних питань зайнятості.


Варто зазначити, що подібні заходи проводяться у всіх районах Кіровоградської області. У тих районах, де наявні посади державних інспекторів праці управління Держпраці відбуваються семінари, а для районів, де державні інспектори праці відсутні – проводяться інформаційні вебінари. 



937Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: