Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/09/03/mistseva-vlada-kropivnitskogo-naibilshe-investuvala-u-kapitalnii-remont-dorig.htm
новини, 3 вересня 2020

Місцева влада Кропивницького найбільше інвестувала у капітальний ремонт доріг


Кропивницький увійшов до топ-3 міст, де найбільше грошей витратили на капітальний ремонт доріг. На нього місцева влада витратила більше 76% коштів з бюджету, виділеного на всі типи ремонту і реконструкції доріг. Слідом за нею йдуть Чернівці та Вінниця. Про це стало відомо з дослідження “Катати асфальт чи “закатати” в асфальт: чого досягли міста України?”, яке провели у Центрі спільних дій. 


Водночас частка відремонтованої дороги на одного жителя у місті становить близько 1,32 м2. При цьому місцева влада у 2019 році виділила менше 5% з бюджету міста на дорожньо-транспортну інфраструктуру загалом. 


“Нині в Україні існує два основних типи ремонту і реконструкції доріг – поточний та капітальний. Термін експлуатації дороги за поточного ремонту становить до 5 років, за капітального – до 10 років. Маємо розуміти, що стандарти проведення цих ремонтів дуже відрізняються. Утім, якщо ремонт дійсно провели за державними стандартами, то капітально відремонтована дорога, швидше за все, відслужить свої 10 років при її належному використанні”, – пише аналітик Центру спільних дій Костянтин Шокало. 


Утім, жителі міста Кропивницький не оцінили зусилля місцевих політиків у дорожньо-транспортній сфері. Більшість, за даними Міжнародного республіканського інституту, незадоволені якістю дорожнього покриття у своєму місті. 


До слова, завдяки реформі децентралізації місцева влада отримала значно більше автономії у різних сферах, зокрема у дорожньо-транспортній. Тепер місцеві політики відповідають за стан дорожнього покриття у місті, тротуари та міжбудинкові проїзди, послуги громадського транспорту та стан шляхопроводів чи комунальних мереж. 



1554Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: