Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/21/u-kropivnitskomu-vidbuvsja-reid-za-uchasti-rjatuvalnikiv-politseiskih-volonteriv-ta-lisnikiv-foto-.htm
новини, 21 серпня 2020

У Кропивницькому відбувся рейд за участі рятувальників, поліцейських, волонтерів та лісників (ФОТО)


20 серпня спільну рейдову перевірку місць масового відпочинку громадян у Кропивницькому провели рятувальниця, волонтер Червоного Хреста, лісівник та поліцейська. Зокрема учасники рейду відвідали урочище Салганні піски, де будь-якого дня можна зустріти любителів відпочити від гамору міста, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Представники трьох відомств, спілкуючись із громадянами, наголошували на необхідності відповідального ставлення до природи, адже найменша недбалість дорого коштуватиме нашій екосистемі: на відновлення знищеного мікросвіту випаленої ділянки необхідні десятиліття. Не менш злочинним є захаращення місць відпочинку сміттям, яке також легко займається під палючим сонцем. Крім того, громадянам нагадали, що лісові пожежі вирізняються швидкістю і великою площею розповсюдження: її дуже важко помітити на ранніх етапах та складно контролювати, адже вона здатна різко змінювати напрямок, а кліматичні умови, такі як спека, вітер лише сприяють стрімкому розвитку пожеж.


У рамках рейдових перевірок також було здійснено обхід урочища. Порушників, які розкладали багаття, виявлено не було.


Усім, кого учасники рейдів зустрічали під час даного заходу, були роздані інформаційні листівки із правилами поведінки у лісах.


               



1000Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: