Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/20/z-1-veresnja-banki-povinni-pokazuvati-okremo-groshi-klienta-i-iogo-kreditnii-limit.htm
новини, 20 серпня 2020

З 1 вересня банки повинні показувати окремо гроші клієнта і його кредитний ліміт


Також клієнтів повинні заздалегідь інформувати про встановлення, зменшення чи збільшення кредитного ліміту, пише lb.ua.


З 1 вересня банки повинні показувати окремо гроші клієнта і його кредитний ліміт


З 1 вересня 2020 року запрацюють вимоги Національного банку України до розкриття повної інформації про послуги в рекламі та на сайтах банків.


Про це повідомляють на сайті НБУ.


Зазначається, що банки будуть зобов'язані правильно показувати кошти на рахунку - окремо власні гроші та окремо суму кредитного ліміту. Також їхні працівники повинні заздалегідь повідомляти клієнта про встановлення, зменшення чи збільшення кредитного ліміту - у смс, месенджері чи іншим зручним способом, який обрав користувач послуги.


Ці та інші вимоги передбачені постановою правління НБУ від 14 травня 2020 року № 62 "Про затвердження змін до Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг".


У НБУ нагадали, що деякі банки надсилають клієнтам повідомлення про залишок на рахунку, який формується не лише з власних коштів, а й з кредитного ліміту. У результаті клієнти можуть скористатися кредитними коштами, навіть не усвідомлюючи цього. Після цього їм доведеться гасити не тільки суму кредитного ліміту, а й комісію та відсотки за користування.


"Банки в такому випадку зловживають правами клієнтів", - наголошують у Нацбанку.


Нагадаємо, у вересні минулого року Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроєкт №1085-1, який зобов'язує банки розкривати на своїх сайтах і в рекламі інформацію про реальну вартість своїх продуктів і послуг.


824Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: