Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/20/v-onufriivtsi-bezrobitni-diznavalisja-pro-te-jak-stati-zatrebuvanimi-na-rinku-pratsi.htm
новини, 20 серпня 2020

В Онуфріївці безробітні дізнавалися про те, як стати затребуваними на ринку праці


Днями в Онуфріївській районній філії обласного центру зайнятості, для незайнятих трудовою діяльністю громадян, відбулася презентація послуг з професійного навчання. 


Фахівці районної філії поставили собі за мету розкрити сутність та переваги професійного навчання, що організовується службою зайнятості для безробітних громадян, задля підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці та прискорення працевлаштування.


«Однією з найважливіших характеристик шукача роботи є професійна мобільність, під якою розуміємо здатність і готовність не лише змінити місце роботи, але й опанувати нову професію, оскільки в сучасних умовах здобуті раніше знання швидко втрачають актуальність, знижуючи рівень професійної компетентності особи. Сьогодні є реальна можливість за сприяння служби зайнятості здобути професію, яка користується попитом на ринку праці, підвищити свою кваліфікацію або перекваліфікуватися», – розпочинаючи семінар, зазначив  провідний фахівець районної філії Вадим Крамаренко.


Під час презентації фахівець ознайомив присутніх з видами, формами та умовами професійного навчання, переліком професій, за якими здійснює навчання державна служба зайнятості. Зупинився В. Крамаренко і на можливостях служби зайнятості щодо підтвердження результатів неформального навчання за робітничими професіями, а також на одноразовому отриманні мешканцями району ваучера для здійснення перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, здобуття освіти на базі вже здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня.


Як зазначив Вадим Крамаренко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості, особливу увагу було приділено обговоренню освітніх платформ: Освітнього порталу Державної служби зайнятості, «Дія. Цифрова освіта», «Прометеус» та Coursera. «Їхня мета не тільки підвищити професійні компетенції, але й заохотити безробітних до розвитку власних навичок та здобуття нових знань», – підкреслив представник служби зайнятості.


Під час семінару його учасники мали можливість поставити питання та отримати кваліфіковані відповіді щодо основних аспектів організації професійного навчання та інших питань, пов'язаних з працевлаштуванням.


Проаналізувавши отриману інформацію, двоє учасників заходу побажали більш детально ознайомитися з умовами навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, а одна особа зацікавилася умовами отримання ваучера.



601Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: