Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/17/pratsivniki-odnogo-z-kafe-blagovischenskogo-otrimali-dopomogu-po-chastkovomu-bezrobittju.htm
новини, 17 серпня 2020

Працівники одного з кафе Благовіщенського отримали допомогу по частковому безробіттю


«Допомога по частковому безробіттю – це реальна підтримка від держави для представників малого та середнього бізнесу. Ми навіть не очікували та вважали, що ініціатива залишиться на рівні розмов. Але я особисто переконалася – вона дійсно діє», – ствердно говорить підприємниця з Благовіщенського району Ольга Панько.


Фізична особа-підприємець є власницею кафе «Емілія», у якому працює п'ять найманих працівників. Внаслідок оголошеного карантину усі заклади громадського харчування вимушені були зупинити або скоротити свою діяльність. Кафе Ольги Захарівни не стало виключенням. Незважаючи на «фінансову подушку» роботодавця, коштів на виплату, у повному обсязі, заробітної плати працівникам не вистачало. Довелося 2-х працівників перевести на трьохгодинний робочий день.


Сподівання на краще додали підприємниці сил, і вдома, порадившись із сім'єю, Ольга Захарівна вирішила зробити невеликий косметичний ремонт закладу, а також провести генеральне прибирання підсобних приміщень. 


Коли жінка дізналася про можливість отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину для покриття витрат на зарплату працівникам, яким був скорочений робочий час, – вирішила не зволікати. «Я зраділа, адже добре розуміла, що ця послуга допоможе мені зберегти працівників, вони матимуть заробітну плату, що, у свою чергу, допоможе забезпечувати добробут їхніх сімей», – згадує О. Панько.


Як зазначила Світлана Крива, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Благовіщенської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, підприємниця звернулася до Благовіщенської районної філії обласного центру зайнятості за консультацією. Фахівці надали інформацію про порядок отримання цієї допомоги, а роботодавець, у свою чергу, оперативно зібрав необхідний пакет документів. Результат – обласним центром зайнятості вже прийняте позитивне рішення про надання підприємству допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Сьогодні фопівчиня вже отримала державні кошти та виплатила їх працівникам.

 

«За період карантину мої працівники мали можливість удосконалити свої професійні навички, повчитися новим технологіям кулінарної справи, що сприятиме розширенню асортименту страв, тому, ми сподіваємось, на збільшення чисельності клієнтів», – говорить фопівчиня.


Тільки-но карантин було послаблено, кафе «Емілія» відновило свою діяльність, хоча  нині працює у скороченому режимі. Мешканці міста та його гості знову почали відвідати кафе щоб пообідати, випити кави з друзями і, звичайно, провести незабутні сімейні свята у колі друзів.


За словами Ольги Захарівни, вона вдячна службі зайнятості за підтримку, яку установа надає її бізнесу від самого його започаткування.



750Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: