Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/17/labtsentr-na-kirovogradschini-pridbav-avtomatichnu-stantsiju-schob-prishvidshiti-pidgotovku-do-testuvannja-na-covid-19.htm
новини, 17 серпня 2020

Лабцентр на Кіровоградщині придбав автоматичну станцію, щоб пришвидшити підготовку до тестування на COVID-19


Обласний лабораторний центр придбав автоматичну станцію пробопідготовки для екстракції РНК під час обстежень на коронавірус. Кошти були надані з МОЗ за бюджетною програмою щодо забезпечення готовності та реагування на спалахи гострої респіраторної хвороби COVID-19, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Про це повідомила головна санітарна лікарка Кіровоградщини Надія Оперчук.


«Автоматична станція дозволяє пришвидшити процес підготовки біологічних матеріалів, що є обов’язковим етапом проведення ПЛР-діагностики. Усього лише за годину обладнання дозволяє готувати понад 90 проб. До цього фахівці вірусологічної лабораторії витрачали на це кілька годин і проводили підготовку в ручному режимі», - зазначила Надія Оперчук.


Потужність лабцентру наразі дозволяє тестувати на коронавірус до 800 людей на добу. Ще кілька місяців тому цей показник складав до 250 ПЛР-досліджень за умови роботи в цілодобовому режимі.


1650Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: