Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/06/zelenskii-pidpisav-zakon-pro-zbilshennja-stipendii-ditjam-sirotam-i-ditjam-pozbavlenim-batkivskogo-pikluvannja.htm
новини, 6 серпня 2020

Зеленський підписав закон про збільшення стипендії дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування


Зеленський підписав закон про збільшення стипендії дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, повідомляє lb.ua.


president.gov.ua


Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо посилення соціального захисту учнів, студентів (курсантів) з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та деяких інших осіб" № 785-ІХ.


Про це повідомляють на сайті президента.


Документом передбачено збільшення розміру стипендії та щорічної грошової допомоги на придбання навчальної літератури дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування.


Згідно із законом, дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, особам із їхнього числа, а також учням, студентам (курсантам), які під час навчання та у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, надано право на отримання соціальної стипендії, посадового окладу в усіх закладах вищої освіти, незалежно від їхнього відомчого підпорядкування.


Розмір соціальної стипендії, посадового окладу становить не менш ніж 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення такими дітьми 18 років - 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.


Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування, та вводиться в дію з 1 січня 2021 року.


Нагадаємо, 14 липня Рада прийняла Закон "Про внесення змін до ст. 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо підвищення розміру стипендії та щорічної допомоги".


1153Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: