Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/06/pidbito-pidsumki-konkursu-mini-proektiv-maibutne-gromadi-v-nashih-rukah-.htm
новини, 6 серпня 2020

Підбито підсумки конкурсу міні-проектів «Майбутнє громади в наших руках»


5 серпня 2020 року в сесійній залі Маловисківської міської ради Організаційним комітетом заходу пораховано кількість голосів у електронному голосуванні та за результатами голосування через анкету, що була надрукована в бюлетені громади «МІСЬКІ ВІСТІ», і за результатами голосування визначено переможців конкурсу міні-проектів «Майбутнє громади в наших руках» - повідомляється на фейсбук сторінці Маловисківська міська рада.


Зважаючи на те, що конкурс міні – проектів «Майбутнє громади в наших руках» проходив в умовах карантинних обмежень, Положення про проведення конкурсу міська рада в ході роботи змушена була пристосовувати до нових реалій. В результаті вимушених змін прийшлося відмовитися від проведення запланованих навчальних семінарів з написання проектних заявок. Також анкети для голосування, які передбачалося видавати мешканцям громади в міській раді та на спеціальних майданчиках для голосування, вимушено замінили на анкети для голосування, які за минулорічною практикою, розмістили у міському бюлетені «Міські вісті». Команда працівників міської ради дуже переймалися, чи не призведуть вимушені зміни Положення про конкурс до зниження зацікавленості у ньому, а значить – зменшення кількості та якості підготовлених проектів. Але наші мешканці вчергове зруйнували стереотипи і підготували на конкурс 16 якісних та цікавих проектів, кожен з яких вартий реалізації. Але, в зв’язку з обмеженим бюджетом конкурсу – всього 300 тис грн. , за умовами конкурсу переможними мали бути визначені тільки три проєкти – по одному у трьох категоріях – до 50 тис.грн, до 100 тис. грн., до 150 тис. грн.


Громада також дружно підтримала розробників активним голосуванням. Вдячні усім небайдужим, хто підтримав розробників проектів та допоміг стати їх проєкти переможними.

Так, загалом на сайті Маловисківської міської ради через платформу «Громадський бюджет» проголосували 278 маловищан, а до скриньки для голосування жителі громади вкинули 2398 бюлетенів «МІСЬКІ ВІСТІ» з обраними проектами. 30 бюлетенів оргкомітетом визнані недійсними – на полях для голосування були виправлення, було відзначено кілька проектів у одній категорії чи загалом відмічено в одному бюлетені більше трьох проектів, що суперечило правилам голосування.


Найбільшу кількість голосів набрав проект «Freeride» (Ініціативна група з Малої Виски, керівник проекту - Ткач Юлія Сергіївна, представник конкурсанта – Осипчук Ольга Михайлівна) – 1897 голосів, він же й став переможцем в категорії проектів на отримання гранту на суму понад 100 тис грн. Варто нагадати, що мета проекту - створення сучасного міні - скейтпарку в Малій Висці під відкритим небом на території центрального міського парку, де будуть розвиватися екстремальні види спорту.


В категорії проектів від 50 тис грн. до 100 тис грн. переміг проект «Подаруй майданчик мрії дітям Матусівки» (Ініціативна група мешканців житлового масиву «Матусівка», місто Мала Виска, керівник проекту – Повзун Інна Олександрівна), набравши 1825 голосів.


В категорії до 50 тис грн. найбільше голосів – 764 – набрав проект «Облаштування нового спортивно-ігрового майданчика «Наш сквер» (Ініціативна група мешканців села Олександрівка, керівник проекту – Матвієнко Руслана Володимирівна). Проєкт передбачає облаштування існуючого майданчика сучасними спортивними елементами: модернізувати створену минулого року зону відпочинку в центрі села Олександрівка та додатково встановити спортивний комплекс із забезпеченням відповідного благоустрою території.


Голосування та підрахунок голосів за проекти, представлені на конкурсі, відбувалося відкрито та незаангажовано. Тому всі бажаючі на сайті Маловисківської міської ради в розділі конкурсу "Майбутнє громади в наших руках" можуть ознайомитися з наступними документами:


- ПРОТОКОЛ ПРОВЕДЕННЯ ЗАСІДАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ КОНКУРСУ МІНІ-ПРОЕКТІВ «МАЙБУТНЄ ГРОМАДИ В НАШИХ РУКАХ» МАЛОВИСКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ МАЛОВИСКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ В 2020 РОЦІ;


- РЕЙТИНГ ПРОЕКТІВ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ГОЛОСУВАННЯ (В КОЖНІЙ КАТЕГОРІЇ) В РАМКАХ КОНКУРСУ МІНІ-ПРОЕКТІВ МАЛОВИСКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «МАЙБУТНЄ ГРОМАДИ В НАШИХ РУКАХ» У 2020 РОЦІ;


- ПЕРЕЛІК ПРОЕКТІВ ПЕРЕМОЖЦІВ В РАМКАХ КОНКУРСУ МІНІ-ПРОЕКТІВ МАЛОВИСКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ «МАЙБУТНЄ ГРОМАДИ В НАШИХ РУКАХ» У 2020 РОЦІ.


Про етапи втілення та відкриття об’єктів будівництва, передбачених проектами-переможцями читайте на сайті Маловисківської міської ради та в групі Маловисківської міської ради в соціальній мережі Фейсбук.



               

1002Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: