Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/05/za-porushennja-protiepidemichnih-norm-pereviznikam-vodijam-i-pasazhiram-zagrozhujut-shtrafi.htm
новини, 5 серпня 2020

За порушення протиепідемічних норм перевізникам, водіям і пасажирам загрожують штрафи


На Кіровоградщині з початку послаблення карантинних норм відновились 550 автобусних маршрутів. Із цієї кількості 169 рейсів є міжобласними. Ще 122 – міжміськими у межах регіону. У решті випадків йдеться про міські та приміські пасажирські сполучення.


Про це повідомив керівник управління інфраструктури ОДА Володимир Дмитренко сьогодні, 5 серпня.


«Усі перевізники мають дотримуватись протиепідемічних заходів. У постанові головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка вказано, що перевезення пасажирів можуть здійснюватися виключно в кількості місць, передбачених для сидіння. Водії та пасажири повинні перебувати в засобах індивідуального захисту. Окрім цього, перевізники зобов’язані проводити обробку транспортних засобів перед виїздом на лінію і після завершення руху», - зазначив Володимир Дмитренко.


За його словами, діяльність перевізників контролюється представниками поліції та Укртрансбезпеки. За фактами порушень склали 7 адмінпротоколів.


Володимир Дмитренко пояснює, що штрафи за порушення протиепідемічних норм можуть накласти, як на перевізників і водіїв, так і на пасажирів.


«За порушення карантинних обмежень водіїв штрафують на суму від 17 до 34 тисяч грн. Штраф від 17 тисяч грн можуть накласти й на пасажирів за їх перебування в салоні транспортного засобу без захисної маски. А ось для перевізників розмір мінімального штрафу сягає вже від 34 тисяч грн», - розповів посадовець.


Щодо зон відповідальності, перевізник зобов’язується забезпечувати водіїв засобами індивідуального захисту та дезінфекції. Натомість водії не мають права пропускати в салон пасажирів без захисних масок. Якщо ж людина без засобів індивідуального захисту перешкоджає руху автобусу й намагається пройти в салон, ігноруючи зауваження, водій має викликати на місце події поліцію. У таких випадках сплатити штраф за порушення карантинних норм доведеться пасажиру.


791Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: