Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/31/minosviti-nazvalo-datu-pochatku-navchalnogo-roku-dlja-studentiv.htm
новини, 31 липня 2020

Міносвіти назвало дату початку навчального року для студентів


Рішення буде прийматися в кожному регіоні в залежності від ситуації з поширенням коронавируса, повідомляє lenta.ua.


Новий навчальний рік в українських вищих навчальних закладах може початися з 1 вересня, проте вузи, відповідно до закону про вищу освіту, мають право самостійно визначати форми навчання та організації освітнього процесу.


Як повідомила прес-служба Кабміну, про це на вчорашній нараді з підготовки до нового навчального року заявив прем'єр Денис Шмигаль.


За його словами, вчена рада установи вищої освіти приймає рішення з питань організації освітнього процесу та визначає терміни навчання на відповідних рівнях.


"В Україні фактично 1,2 млн студентів, і важливо, щоб навчальний процес для них проходив в безпечних умовах. Рішення про те, чи будуть студенти вчитися дистанційно, чи будуть ходити в університет потрібно приймати з огляду на епідеміологічну ситуацію в кожному конкретному регіоні. Звичайно, всі рішення потрібно приймати з оглядкою на безпеку наших дітей ", - зазначив Шмигаль.


У той же час Міносвіти рекомендує вузам планувати початок навчального року з урахуванням карантинних обмежень. У разі сприятливої ситуації МОН рекомендує почати 2020/2021 навчальний рік за таким розкладом:


- для студентів 1 курсу (ОС Бакалавр), які в цьому році вступають на навчання до закладів вищої освіти в період з 1 по 15 вересня 2020 року;


- для студентів старших курсів, починаючи з другого, з 1 вересня 2020 року;


- для студентів ОС Магістр першого року навчання - в період з 11 по 15 вересня 2020 року. 


996Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: