Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/30/u-kropivnitskomu-z-nagodi-vsesvitnogo-dnja-protidii-torgivli-ljudmi-vidbulasja-informatsiino-prosvitnitska-aktsijam.htm
новини, 30 липня 2020

У Кропивницькому з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми відбулася інформаційно-просвітницька акція


Щороку, 30 липня, світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Саме у цей день, 6 років тому, Організація Об’єднаних Націй, з метою нагадування громадськості про актуальність проблеми торгівлі людьми та необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, наданні допомоги потерпілим, ведення превентивної роботи, оголосила 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми, повідомляє відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Не залишився осторонь такої нагальної проблеми і Кропивницький. За ініціативи Міністерства Соціальної політики України у співпраці Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Представництвом МОМ в Україні – Агентством ООН з  міграції та громадської організації «Обласний жіночий інформаційний центр» пройшла інформаційно-просвітницька акція. 


У заході узяли участь представники державних установ та громадських організацій, обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського, а також  Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Під час інформаційної кампанії мешканці міста змогли отримати консультації від фахівців державних установ щодо проблеми торгівлі людьми, інформаційні матеріали, а також ознайомитися з частиною арт-інсталяції «Невидимі», що присвячена проблемі торгівлі людьми і розповідає про реальні історії постраждалих осіб, які живуть серед нас, але часто залишаються непоміченими. 


«Я вважаю, що такі просвітницькі заходи є дуже важливими для наших громадян, особливо молоді, яка перебуває у пошуках кращої професійної реалізації. Молоді люди не завжди враховують всі підводні течії, які можуть зустрітися на шляху. Особисто я не планую працювати за кордоном, але інформація про те, як уберегтись від того, щоб не стати товаром, ніколи не завадять», – поділилась враженнями учасниця акції 17-річна Дарина.


Зі слів заступника директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдана Стояна, проблема торгівлі людьми залишається актуальною: «Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати  роботу. Спритні та «нечесні» роботодавці щороку використовують сотні таких шукачів. Саме тому, центри зайнятості Кіровоградщини долучаються до інформування мешканців міст, селищ та сіл  про небезпеку потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, у разі, коли вони погоджуються на сумнівні вакансії та надто привабливі умови праці». 


Також, сьогодні у м. Києві відкрилася виставка «Очікування VS Реальіність». Її мета –підвищення рівня обізнаності громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких явищ як торгівля людьми та експлуатація. Далі виставка буде мандрувати великими містами України. До міста Кропивницького виставка завітає 27 жовтня 2020 року і триватиме до 05 листопада 2020 року.


877Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: