Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/30/u-kropivnitskomu-aktivno-remontujut-vnutrishnobudinkovi-dorogi.htm
новини, 30 липня 2020

У Кропивницькому активно ремонтують внутрішньобудинкові дороги


В середу, 29 липня, заступник міського голови Олександр Вергун, проінспектував хід та якість виконання  ремонтних робіт на внутрішньо будинкових територіях - повідомляється на сайті МрмК.  


Нині у Кропивницькому у стані активного ремонту перебувають 14 таких об’єктів. За адресою Пацаєва, 4, корпус 2 жодних капітальних ремонтів не проводили ще з 1978 року, відколи будинок здали в експлуатацію. І от минулого тижня тут будівельники взялися за внутрішньобудинкові дороги і розпочали з відмостки по периметру житлового будинку. Після того, як цю роботу виконають, візьмуться за відновлення проїжджої частини  дороги.


- Ми робимо повний капітальний ремонт, - розповів підрядник Микола Гайдук. - Замінимо всі бордюрні камені, частину дороги плануємо розширити, щоб вона стала зручною для проїзду. І обов’язково зробимо новий контейнерний майданчик для збору сміття. Сьогодні на цьому об’єкті працюють десятеро будівельників, але, коли перейдемо до асфальтування, кількість працівників збільшиться.


Місяць тому завершили ремонтувати внутрішньобудинкову дорогу за адресою Волкова, 6, корпуси 4 і 5 та Волкова, 8, корпуси 1, 2 і 3. На ці роботи з міського бюджету виділили 2, 880 мільйонів і 840 тисяч гривень відповідно. Місцева жителька Галина з радістю поділилася, що відновлення дороги чекали роками.


- У нас тут були такі ями, що машини губили колеса, - відзначила пані Галина. - А ще постійно виникали проблеми із каналізацією. Цього року труби водовідведення відремонтували, і вклали новий асфальт. Тепер бачите, як у нас затишно та комфортно! Ми дуже задоволені і вдячні міській владі за увагу до нашої території.


За словами заступника міського голови Олександра Вергуна, цього року профільною галузевою програмою розвитку ЖКГ передбачено виконання робіт на 68 внутрішньодворових дорогах. Але на те, щоб відновити їх усі, не вистачить фінансів, адже в міському бюджеті на всі об’єкти передбачено 24 мільйона гривень. Тож частину об’єктів доведеться перенести на наступні роки.


- Цього року ми вже капітально відремонтували 6 внутрішньобудинкових доріг. У стані  готовності - 38 проектно-кошторисних документацій, - повідомив Олександр Вергун. - В роботі- 14 об’єктів. Незабаром запроєктуємо ще п’ять.


Одночасно кропивницькі ЖЕО експериментально розпочали виконувати поточні ремонти внутрішньобудинкових доріг. Це робиться тимчасово, поки настане черга капітального ремонту, пояснив Олександр Вергун. Ця послуга в тариф не входить, скол для ямкового ремонту надає КП “Універсал — 2005”. Такі роботи, переконаний посадовець дозволяють зберегти можливість проїзду у дворах багатоповерхівок до того, як сюди перебазується дорожня техніка.



870Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: