Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/17/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittju-umovi-otrimannja-rozmir-dopomogi-ta-period-viplat.htm
новини, 17 липня 2020

Допомога по частковому безробіттю: умови отримання, розмір допомоги та період виплат


Наразі, поряд з іншими, одним із головних завдань фахівців служби зайнятості – є проведення серед представників малого та середнього бізнесу широкої інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо запроваджених урядових ініціатив, що покликані зберегти робочі місця, а надалі – стимулювати відновлення бізнесу після завершення дій обмежувальних заходів.


Зазначена робота проводиться й фахівцями Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості. Тож, днями для представників бізнесу та їх  бухгалтерів відбувся інформаційний вебінар. 


Фахівець районної філії обласного центру зайнятості коротко зупинилась на нормативній базі, що регулює питання отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Було обговорено умови та алгоритм дій роботодавців, ФОПів та служби зайнятості, які необхідно зробити аби отримати державну фінансову підтримку. 


Серед питань, що цікавили учасників вебінару – причини відмов служби зайнятості представникам бізнесу в отриманні допомоги по частковому безробіттю на період карантину та терміни нарахування цієї допомоги. У зв'язку з цим, було розглянуто окремі положення порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину. 


Надавались детальні роз'яснення та консультації щодо коректного  формування та оформлення документів для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.


Фахівчиня нагадала, що право на звернення щодо отримання зазначеної допомоги мають роботодавці – юридичні особи і фізичні особи-підприємці,  а також фізичні особи-підприємці, які не застосовують найману працю і є застрахованими особами. 


Як зазначила С. Єремеєва, директор Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості, наприкінці вебінару, відбулася жвава тематична дискусія, у результаті якої представники бізнесу висловили думку, що допомога по частковому безробіттю стане суттєвою фінансовою підтримкою, яка допоможе зберегти робочі місця та здійснити дієві кроки для виходу підприємств з карантину.



888Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: