Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/16/paperova-versija-identifikatsiinogo-kodu-zalishitsja-v-minulomu.htm
новини, 16 липня 2020

Паперова версія ідентифікаційного коду залишиться в минулому


Українцям більше не потрібно буде носити з собою паперову версію ідентифікаційного коду. Зараз документ став доступний у додатку "Дія". Про це розповів керівник Мінцифри Михайло Федоров у своєму Telegram, повідомляє lb.ua.


"Учора Верховна Рада прийняла зміни до податкового кодексу, тим самим проклала шлях до легалізації електронного ІПН (податковий номер, який ми всі тягаємо за собою на папірці)", - написав міністр. 


Цей окремий документ буде внесено для того, щоб прискорити більшість процедур з виготовлення документів.


Цифровий ідентифікаційний код можна буде подати держорганам чи іншим відомствам, де його вимагатимуть через QR або пуш-повідомлення.


Уже зараз у мобільному додатку "Дія" доступні кілька важливих документів:


- Електронний паспорт

- Електронне водійське посвідчення

- Автоцивілка

- Студентський квиток

- Військовий квиток

- Закордонний паспорт

- Штрафи на авто


Однак не всі органи та організації приймають ці документи. Це, наприклад, стосується закордонного е-паспорта, з яким ще не можна подорожувати за кордон. Або внутрішнього паспорта, який приймають далеко не всі організації.


Нагадаємо, додаток "Дія" встановлено на телефонах понад 3 мільйонів українців. З них понад 2,6 мільйона використовують додаток, щоб побачити технічний паспорт або водійське посвідчення. У 307 тисяч осіб запрацювало страхування. Активних студентів - 151 тисяча, тобто кожен п'ятий студент у країні використовує додаток.


789Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: