Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/16/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittju-pidtrimka-malogo-ta-serednogo-biznesu-v-period-karantinu.htm
новини, 16 липня 2020

Допомога по частковому безробіттю: підтримка малого та середнього бізнесу в період карантину


Про те, як отримати допомогу по частковому безробіттю на період карантину, хто може отримати допомогу та який пакет документів необхідно подати до центру зайнятості для отримання цієї допомоги, – на ці та інші запитання відповідали фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості під час інформаційного вебінару, що проведений для представників малого та середнього бізнесу. 


Захід відбувся за участі члена обласної ради підприємців, голови громадської організації «Спілка підприємців малого та середнього підприємництва Кіровоградської області» Олени Надутенко.


З нормативними документами, які регламентують порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, змінами, що внесені до них, ознайомив учасників вебінару фахівець відділу взаємодії з роботодавцями міськрайонного центру зайнятості Дмитро Петренко. 


«До Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину внесені важливі зміни: розширено перелік отримувачів допомоги і відтепер програмою можуть скористатися також фізичні особи – підприємці. Крім того, збільшено строки звернення за фінансовою підтримкою з 30 до 90 днів з моменту зупинення (скорочення) діяльності та звільнено роботодавців від сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору», – повідомив фахівець.


Наголосив, що для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину роботодавець має звернутися до центру зайнятості за місцем його реєстрації, як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зупинився на переліку необхідних документів для отримання зазначеної допомоги та наголосив на коректності заповнення кожного з них. Зосередив увагу на окремих аспектах, які необхідно врахувати при оформленні зазначеної допомоги.


Для тих, хто бажає самостійно ознайомитися з порядком отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, фахівець запропонував  представникам бізнесу ознайомитися з покроковою інструкцією, яка розміщена на головній сторінці інтернет-ресурсу Державного центру зайнятості у рубриці «Допомога по частковому безробіттю»» під назвою «Як роботодавцю отримати допомогу по частковому безробіттю на період карантину?».


У свою чергу, Олена Надутенко повідомила, що громадська організація, яку вона очолює,  активно долучилася до проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед фізичних осіб-підприємців щодо можливості отримання фінансової підтримки від держави на період карантину.  Наголосила, що урядова ініціатива є ефективним механізмом, що спрямований на підтримку малого та середнього бізнесу у період карантину, і допоможе зберегти робочі місця, виробництво, а надалі – стимулювати відновлення бізнесу після завершення дії обмежувальних заходів.


Як зазначила Л. Мороз, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості, під час спілкування учасники вебінару мали змогу поставити фахівцям центру зайнятості запитання стосовно діючого законодавства про зайнятість населення та отримали на них вичерпні відповіді.


«Таке спілкування є інформативними та корисними для роботодавців, тому фахівці служби зайнятості і надалі готові використовувати всі можливі засоби комунікації для підтримки своїх клієнтів», – зазначає Д. Петренко.



621Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: