Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/16/derzhavna-programa-orientovana-na-pidtrimku-biznesu-die-foto-.htm
новини, 16 липня 2020

Державна програма, орієнтована на підтримку бізнесу, діє (ФОТО)


Ще одна історія, яка демонструє, що державна програма, яка орієнтована на підтримку малого та середнього бізнесу та збереження робочих місць, а також покриття витрат на зарплату працівникам, які тимчасово залишилися без роботи, дійсно працює, – історія ФОП Кобилінської Т.О.


Займається ФОП Кобилінської Т.О. торгівлею непродовольчих товарів. 


«Через оголошений карантин та посилення протиепідемічних обмежень, нашій невеличкій торговельній мережі довелося призупинити свою діяльність та скорочено тривалість робочого часу працівникам. Відтак, зменшено обсяги товарообігу та дохідної частини підприємства, а далі – відсутність коштів на виплату, у повному обсязі, заробітної плати працівникам», – говорить Кобилінська Т.О.


Завдяки ухваленню урядом низки нормативних документів щодо надання коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, вдалося дещо пом’якшити фінансову скруту. Адже ця допомога допоможе роботодавцям покрити витрати на  виплату заробітної плати робітникам, яким було скорочено робочий час, тим самим зберегти робочі місця, а надалі – стимулювати відновлення бізнесу після завершення дії обмежувальних заходів.


«Вважаю єдино правильним рішенням, що організацію роботи з виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину було доручено державній службі зайнятості. У першу чергу, її діяльність спрямована на регулювання ситуації на ринку праці та узгодження потреб його учасників: роботодавців і найманих працівників. Крім того, розроблені дієві алгоритм роботи у даному напрямку, завдяки чому роботодавці можуть вирішити власні фінансові негаразди та своїх працівників»,  – впевнено стверджує Таміла Кобилінська.


Тож дізнавшись про таку урядову програму підтримки бізнесу, не зволікаючи, фізична особа-підприємець зателефонувала до Олександрівської районної філії обласного центру зайнятості, де отримала детальну консультацію та покрокову інструкцію щодо подальших дій у напрямку отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. І вже сьогодні обласним центром зайнятості прийнято позитивне рішення про надання ФОП Кобилінської Т.О. допомоги по частковому безробіттю на період карантину, в результаті чого 5 найманих працівників, які тимчасово залишилися без роботи у період карантину,  вже отримали фінансову допомогу.


Як зазначив О.Волошин, директор Олександрівської районної філії обласного центру зайнятості, сьогодні магазини підприємниці, як і більшість у районі, працюють у звичайному режимі, налагодився товарообіг, а завдяки фінансовій підтримці держави, роботодавцеві вдалося зберегти робочі місця. 



688Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: