Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/14/u-znam-jantsi-vidbuvsja-spilnii-profilaktichnii-reid-u-chornomu-lisi.htm
новини, 14 липня 2020

У Знам’янці відбувся спільний профілактичний рейд у Чорному лісі


14 липня рятувальники Знам'янського міськрайонного відділу У ДСНС у Кіровоградській області спільно з представниками лісового та мисливського господарства, національної поліції та державної екологічної інспекції Знам’янського району провели профілактичний рейд у Чорному лісі. - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області


Чорний ліс – це унікальний великий лісовий масив, площа якого охоплює близько 90 тис. га. На території масиву утворено Чорноліський заказник, який має загальнодержавне значення, оскільки характеризується наявністю реліктової флори льодовикового періоду. Зважаючи на цінність даної заповідної території – охорона і збереження лісового фонду від пожеж є першочерговим завданням.


Велика територія лісової зони ускладнює патрулювання лісникам, проте для виявлення можливих порушників правил пожежної безпеки у лісі застосовується безпілотний літальний апарат.


 Під час спільного патрулювання порушників правил поведінки в лісі виявлено не було. Учасники рейду зустріли місцевих жителів та провели з ними роз’яснювальні бесіди. Зокрема кожен представник відомства в межах своєї компетенції висловив застереження стосовно порушень правил поведінки у лісових зонах. Рятувальники, в першу чергу, закликали громадян не розводити багать та не кидати недопалків і сірників, які можуть спричинити значні пожежі. Також запобігти пожежам допоможе небайдужість до незаконних дій інших громадян. Лише спільні зусилля громадськості можуть зупинити вигоряння зелених насаджень з вини людини.


Для закріплення своїх слів фахівці Служби порятунку роздали усім, кого зустріли у Чорному лісі, застережні листівки з відповідними правилами поведінки.


          

812Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: