Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/14/moz-zaboronilo-lopinavir-pri-likuvanni-covid-19.htm
новини, 14 липня 2020

МОЗ заборонило лопінавір при лікуванні COVID-19


Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до протоколу надання меддопомоги при COVID-19, зокрема виключило лопінавір/ретонавір і внесло дексаметазон, пише lb.ua.


Про це на брифінгу 14 липня сказала перша заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як, передає Укрінформ.


"До стандарту надання медичної допомоги при COVID-19 буде включено дексаметазон, виключено лопінавір/ретонавір, розширено можливість застосування ремдесивіру. І те, що всіх цікавило - виключено гідроксихлорохін з протоколу надання допомоги для пацієнтів із тяжким перебігом COVID-19 та для дітей. Проте ми залишаємо можливість його застосування для пацієнтів середнього ступеня тяжкості та груп ризику. Необхідний наказ МОЗ найближчим часом буде підписано", - сказала Садов’як.


Вона додала, що група фахівців, яка працює над протоколом лікування COVID-19, зросла до 31 особи. До цієї групи залучено спеціалістів різного профілю.


Чим лікують коронавірус в Україні


Як повідомляли, станом на 14 липня в Україні лабораторно підтверджено 54 771 випадок COVID-19, зокрема 638 за добу. Добовий показник захворюваності на коронавірус тримається на одному рівні третій день поспіль.


Нагадаємо, на початку липня Всесвітня організація охорони здоров'я припинила випробування протималярійного гідроксихлорохіну і препаратів для носіїв ВІЛ лопінавір і ритонавір як засобів для лікування пацієнтів з COVID-19.


1528Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: