Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/13/u-kropivnitskomu-chleniv-oblasnoi-radi-pidpriemtsiv-oznaiomili-z-mehanizmom-otrimannja-dopomogi-po-chastkovomu-bezrobittju-foto-.htm
новини, 13 липня 2020

У Кропивницькому членів обласної ради підприємців ознайомили з механізмом отримання допомоги по частковому безробіттю (ФОТО)


Днями, фахівцями обласного центру зайнятості спільно з Департаментом економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації, для членів обласної ради підприємців (голова Інна Чижик) проведено інформаційний вебінар, на якому розглядалися актуальні питання, що пов'язані з наданням представникам малого і середнього бізнесу допомоги по частковому безробіттю на період карантину та іншої підтримки підприємництва, повідомляє відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості. 


Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості, ознайомив присутніх з нормативними документами, які регулюють порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, та внесеними до них змінами. 


«Останні зміни, що відбулися у даному напрямку, надають можливість скористатись державною допомогою не тільки підприємствам, які вели виробництво, а й фізичним-особам підприємцям, які внаслідок карантинних заходів не працювали або ж скоротили свою діяльність, у т.ч. й ті, які не використовують найману працю. Крім того, зміни у законодавстві передбачають подачу документів протягом 90 календарних днів з дня зупинення чи скорочення діяльності», – зазначив заступник директора обласного центру зайнятості.


Б. Стоян також повідомив, що на сьогодні до центрів зайнятості надійшло 3802 заяви на отримання допомоги по частковому безробіттю, уже прийнято 3213 рішень, серед них – 2973 позитивних. 


Активну участь в обговоренні питання оформлення та отримання допомоги по частковому безробіттю узяли Тетяна Котенко, керівник регіонального контакту пункту рамкової програми ЄС «Горизонт 2020» за тематичним напрямком «Малі та середні підприємства», Тамара Самиляк, голова правління ГО «Спілка підприємців Кіровоградської області», Олена Надутенко, голова ГО «Спілка підприємців малого та середнього підприємництва Кіровоградської області» та ін.


Ніна Рахуба, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації, детально розповіла присутнім про державні програми підтримки підприємництва. Посадовиця наголосила, що на сьогодні в області активно діють дві програми, зокрема «Доступні кредити 5-7-9%» та «Регіональна програма розвитку малого та середнього підприємництва у Кіровоградській області на 2019-2021 роки». 


«Ці програми передбачають стимулювання розвитку підприємницької діяльності шляхом надання фінансової підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва, які працюють в пріоритетних галузях економіки області», – зазначила керівниця відділу цього ж департаменту Тетяна Ткаченко. Крім того, фахівчиня закликала підприємців долучатись та користуватись можливостями державних програм підтримки.


Наостанок Б. Стоян подякував учасникам вебінару за активне обговорення піднятої теми, а також рекомендував представникам обласної ради підприємців поширювати серед представників бізнесу отриману інформацію щодо можливості державної фінансової підтримки на період карантину.



543Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: