Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/10/na-kirovogradschini-obgovorili-sistemu-zapobigannja-pozhezh-v-ekosistemi-foto-.htm
новини, 10 липня 2020

На Кіровоградщині обговорили систему запобігання пожеж в екосистемі (ФОТО)


10 липня керівництво чотирьох відомств: Управління ДСНС в області, ГУ Нацполіції Кіровоградської області, обласного управління лісового та мисливського господарства і Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області провели відеоселекторну нараду із представниками районних підрозділів зазначених установ. Управління ДСНС в області представив перший заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Присутні обговорили питання, що стосуються визначеного Державною комісією з питань ТЕБ та НС комплексу заходів щодо запобігання пожежам у екосистемі. 


Зокрема, Олексій Родіонов довів до присутніх статистику: з початку року на території області виникло 1 129 пожеж, що на 15% більше, ніж у 2019 році. З цієї кількості – 469 займань виникло у природних екосистемах, з них: 462 пожежі сухої трави та очерету, 6 займань у лісових масивах, 5 пожеж пожнивних залишків та 1 пожежа сільгоспугідь. Перший заступник начальника У ДСНС в області зазначив також, що Службою порятунку Кіровоградщини постійно здійснюється робота, направлена на широке інформування населення щодо правил пожежної безпеки у екосистемах. Крім того, організовано постійний моніторинг пожеж у природних екосистемах для оперативного залучення необхідних сил та засобів для гасіння загорань на ранніх стадіях їх виникнення, а також проводиться цілий комплекс заходів щодо забезпечення готовності до оперативного реагування на пожежі. Проте, якщо враховувати статистику пожеж у екосистемі, необхідно посилити роботу в напрямку профілактики та недопущення пожеж у природних екосистемах. 


Під час відеоселекторної наради було наголошено на посиленні Урядом адміністративної та кримінальної відповідальності громадян чи суб’єктів господарювання за вчинення дій, що призвели до знищення вогнем екосистеми.


Також представниками чотирьох відомств було узгоджено плани взаємодії у разі виникнення масштабних пожеж, а також визначено спільний напрямок роботи із недопущення знищення природного зеленого фонду через пожежі.


Крім того, визначено порядок організації діяльності робочих груп, які здійснюватимуть патрулювання територій Кіровоградщини, найбільш вразливих щодо пожеж. 




     



976Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: