Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/06/rjatuvalniki-nagadujut-gromadjanam-pro-nepripustimist-neoberezhnogo-povodzhennja-z-vognem-u-lisi-foto-.htm
новини, 6 липня 2020

Рятувальники нагадують громадянам про неприпустимість необережного поводження з вогнем у лісі (ФОТО)


Основною причиною надзвичайно високої пожежної небезпеки є суха й спекотна погода. Але, перш за все, людський фактор, зокрема байдуже і безвідповідальне ставлення до природи, призводить до виникнення лісових пожеж. Непогашені як слід багаття після відпочинку, кинуті у суху траву недопалки або сірники, навмисні підпали, неконтрольоване випалювання бур'янів і торішньої сухої рослинності — ось ті дії, які найчастіше стають причиною поширення вогню на значні площі, значних матеріальних збитків, величезної шкоди екології, а часом і трагічної загибелі людей. Рятувальники об'єднують зусилля з іншими зацікавленими відомствами, щоб протистояти вогняному лихові. Однією з форм профілактичної роботи є спілкування з населенням, проведення роз'яснювальної роботи, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


6 липня рятувальники районних підрозділів Управління ДСНС України у Кіровоградській області спільно з поліцейськими та працівниками лісгоспів провели інформаційно-роз’яснювальну роботу у лісі та лісопарку Новоархангельського та Новоукраїнського районів. 


Учасники рейдів пояснили відпочивальникам, як не допустити пожежі в лісі і яких правил необхідно дотримуватись під час відпочинку. Учасники рейдів нагадали людям про те, що багаття в зонах відпочинку можна розводити виключно у суворо встановлених для цих цілей місцях. Після відпочинку багаття слід гасити. Також категорично не дозволяється кидати в траву недопалки, сірники, порожні скляні пляшки, залишати на траві сліди паливно-мастильних матеріалів. Все це може стати причиною лісової пожежі. Поліцейські нагадували про кримінальну та адміністративну відповідальність за провокування пожеж у екосистемах.


Аби громадяни краще запам’ятали правила, рятувальники надали їм інформаційні листівки, у яких також зазначається номер, за яким необхідно повідомляти про надзвичайну подію - “101”.


            



850Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: