Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/06/na-oleksandriischini-pereselenka-prodovzhila-kar-eru-u-torgivelnii-sferi.htm
новини, 6 липня 2020

На Олександрійщині переселенка продовжила кар’єру у торгівельній сфері


Серед багатьох прикладів вдалого працевлаштування службою зайнятості громадян, які переселилися з тимчасово окупованих територій, можна привести історію Олени Михайлівни. 


Як зазначила Марина Білик, провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації працевлаштування населення Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, жінка разом із сім'єю переїхала з м. Алчевськ Луганської області до с. Звенигородка Олександрійського району, та, не відкладаючи надовго питання власного працевлаштування, за допомогою у пошуку роботи, яка б була їй до душі, звернулася до міськрайонного центру зайнятості.


«Свого часу у професійно-технічному училищі я здобула професію «Продавець непродовольчих товарів» і пропрацювала за здобутим фахом понад десять років. Проте, вимушений переїзд з місця, де вже колись чогось вдалося досягти, вніс вагомі корективи до мого життя, викликав певну розгубленість та страх. Адже це – нове життя, в якому треба знайти своє місце, відшукати та облаштовувати житло, а найголовніше – знайти роботу», – згадує Олена Михайлівна. 


Після тривалої перерви у трудовій діяльності, жінка і не сподівалась так швидко знайти собі місце праці. Разом з кар’єрним радником було складено індивідуальний план отримання послуг, який включав активні заходи, що спрямовані на прискорення працевлаштування. Маючи досвід роботи у сфері торгівлі, Олени Михайлівни була налаштована шукати роботу саме у цій сфері. Крім того, пані Олена мала намір знайти роботу у межах села, в якому вона поселилася після переїзду. 


Пропозиція роботи не змусила на себе довго чекати. Невдовзі після реєстрації пані Олени в центрі зайнятості, вибір жінки зупинився на вакансії, що з'явилася у приватного підприємця, який займається роздрібною торгівлею продуктами харчування та ще й здійснює свою діяльність у селі, де вона проживає. Після співбесіди усі залишилися задоволеними: і роботодавець, і безробітна та й служба зайнятості, адже оперативно задовольнила потреби своїх клієнтів.


«Я задоволена, у першу чергу, для мене є зручним графік роботи, роботодавцем створені належні умови для роботи, а найголовніше – маю вчасно виплачену заробітну плату, що дає можливість утримувати мою невеличку сім'ю. Крім того, з’являється все більше знайомих і відкриваються нові можливості», – ділиться враженнями Олена Михайлівна. 


Слід відмітити, що фахівці служби зайнятості завжди готові надати допомогу тим, хто її потребує, підтримати у важкий період життя і, попри усі обставини, допомогти у т. ч. внутрішньо переміщеним особам успішно будувати своє професійне життя.


839Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: