Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/30/kirovogradski-podatkivtsi-obgovorili-napovnennja-mistsevih-bjudzhetiv.htm
новини, 30 червня 2020

Кіровоградські податківці обговорили наповнення місцевих бюджетів



Сьогодні, в приміщенні Кіровоградської обласної державної адміністрації відбулася нарада за головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ігоря Кузьміна, за участі голів райдержадміністрацій, заступника начальника ГУ ДПС у Кіровоградській області Олександра Личука, начальників відокремлених управлінь ГУ ДПС в області та начальників ДПІ - повідомляє Головне управління ДПС у Кіровоградській області


Основним питанням для обговорення стало наповнення місцевих бюджетів, зокрема і за рахунок якісного проведення кампанії декларування доходів громадян. «Враховуючи, що до закінчення терміну декларування громадянами доходів, отриманих у 2019 році залишилось декілька днів, пропонуємо активізувати спільні заходи з районними державними адміністраціями, головами об’єднаних територіальних громад та головами сільських (селищних) рад спрямовані на залучення одноосібників до декларування», - звернувся до присутніх Олександр Личук. Адже, як зазначив посадовець, декларації, які подаються одноосібниками становлять близько 90% від загальної кількості обов’язкових декларацій.


Також обговорили встановлення ставок місцевих податків на наступний рік, адже від їх розміру напряму залежать обсяги надходжень до місцевих бюджетів регіону.


Також Олександр Личук звернув увагу присутніх, що від розміру орендної плати за земельні паї громадян залежать надходження податку на доходи фізичних осіб та військового збору. «Станом на 01 червня 2020 року вже надійшло до бюджетів  від орендної плати за земельні паї 78 млн грн ПДФО та 6,5 млн грн військового збору. Розмір орендної плати згідно наданих територіями даних в середньому по області складає 8,6% від нормативно-грошової оцінки землі. Що є рівнем минулого року. В той же час хочу сказати,  що мінімальний розмір орендної плати по області фактично складає не менше 10%», - зазначив посадовець.


В ході наради обговорили з територіями проблемні питання, які виникають при наповненні їх скарбниць – для пошуку спільних рішень задля найбільш повного наповнення бюджетів.


За результатами наради вирішено підготувати доручення для місцевих органів виконавчої влади, яким забезпечити ефективну взаємодію між органами виконавчої влади та податковими органами у частині наповнення місцевих бюджетів, а також врахувати пропозиції, надані заступником начальника ГУ ДПС у Кіровоградській області Олександром Личуком щодо організації кампанії декларування так званими «одноосібниками», підвищенням розміру орендної плати за паї громадян та встановлення ставок місцевих податків на наступний рік.



570Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: