Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/04/meshkantsi-oblasti-skarzhatsja-na-nedotrimannja-protiepidemichnih-zahodiv.htm
новини, 4 червня 2020

Мешканці області скаржаться на недотримання протиепідемічних заходів


До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надходять скарги від мешканців області щодо недотримання профілактичних, протиепідемічних заходів у закладах торгівлі та надання послуг. З початку карантину (12 березня 2020 року) вже надійшло 39 таких звернень. Питання, яких найчастіше торкаються громадяни у скаргах, наступні:


- перебування відвідувачів у магазинах без засобів індивідуального захисту;


- відсутність санітайзерів з антисептиком та одноразових рукавичок у супермаркетах;


- відсутність температурного скринінгу працівників перед початком роботи;


- перебування продавців на робочому місці без засобів індивідуального захисту (масок, екранів, рукавичок);


- одночасне перебування в магазинах великої кількості покупців та недотримання дистанції між ними;


- реалізація харчових продуктів без захисної упаковки;


- робота в період карантину господарських магазинів (до зняття обмежень) та кафе.


Лише з моменту послаблення карантину (22 травня 2020 року) до Держпродспоживслужби області надійшло 4 звернення громадян щодо відсутності температурного скринінгу відвідувачів ринку «Колгоспний», недотримання карантинних вимог у магазинах «Улюблені ковбаски» та «Файно Маркет» (м. Кропивницький); роботи кафе в с. Листопадове Новомиргородського району, інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Тож нагадуємо суб’єктам господарювання: незважаючи на дозвіл відкритися і відновити роботу, заклади торгівлі непродовольчими товарами, перукарні, салони краси, стоматологічні кабінети, фітнес-центри, спортивні клуби, басейни, автоперевізники та інші об'єкти мають дотримуватися протиепідемічних заходів, рекомендованих Міністерством охорони здоров′я та Головним державним санітарним лікарем України.


Порушення вимог карантину та протиепідемічних заходів підвищує загрозу виникнення нових випадків коронавірусу та може створити підстави для продовження карантину на більший термін. Адже послаблення карантину може запроваджуватися лише у тих областях, де це дозволяє епідеміологічна ситуація. До таких областей потрапила й Кіровоградщина. 


Пам′ятаймо, що послаблення карантину не скасовує заходи з профілактики COVID-19. Ставмося відповідально до свого здоров′я!


571Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: