Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/03/u-gaivoroni-rozpochali-pidgotovku-miskih-pljazhiv-do-kupalnogo-sezonu.htm
новини, 3 червня 2020

У Гайвороні розпочали підготовку міських пляжів до купального сезону


Зазвичай першого червня по всій Україні відкривається купальний сезон. Проте цьогоріч через карантин і несприятливі погодні умови купатися можна буде не раніше 7 червня.
«Міністерство охорони здоров'я дозволило відкрити пляжний сезон за умови дотримання всіх норм безпеки. І в першу чергу - соціальної дистанції. На пляжі групами можна буде відпочивати тільки родинам.


Міська рада Гайворона спільно з комунальним підприємством «Гайворонський комунальник» розпочали підготовку міського пляжу до функціонування в літній період. Минулої п’ятниці водолазно-рятувальна група аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення м. Кропивницького провела обстеження та очищення акваторії пляжу від предметів, які можуть становити небезпеку для відпочивальників. Було виставлено буї, якими позначено акваторію для купання - повідомляється на сторінці Гайворонської міської ради.


За кілька годин обстеження водолази виявили на дні пляжу і дістали масу сміття. Більшість його була піднята із дна біля містка, біля якого купаються діти. Серед знахідок – величезна кількість залишків салютів, які тут встановлюють для запуску, а потім без докорів совісті залишають на містку чи просто скидають у воду. Дістали водолази чимало каміння, гілки, металеві предмети, скляну пляшку (добре, що хоч цілу) і навіть святковий, очевидно весільний, бокал зі стрічкою. Лише дивом він не розбився. Зроблений із тонкого скла він міг завдати неабиякої шкоди відпочивальникам. Шукали рятувальники і другий бокал, адже наврят чи один із них просто так опинився у воді. Згодом його було знайдено, але уже розбитого. Знайти його уламки практично неможливо. Сподіваємось вони нікому не нашкодять. Ось так гайворонці, святкуючи, розважаючись забруднюють річку і можуть нашкодити собі й іншим своєю несвідомістю і байдужістю.


Міськвиконком, рятувальники закликають гайворонців не смітити на пляжі, не кидати сміття, каміння, у воду. На пляжі встановлено урни, в яких можна залишити сміття.


Хоча покищо погода не дозволяє купатися в річках, проте рятувальники на міському пляжі уже несуть чергування у світлу пору доби. Вони забезпечені необхідним інвентарем та засобами безпеки.



                  

1196Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: