Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/02/ditjachi-sadochki-kropivnitskogo-vidnovljujut-svoju-dijalnist.htm
новини, 2 червня 2020

Дитячі садочки Кропивницького відновлюють свою діяльність


Дитячі садочки Кропивницького відновлюють прийом дітей а фітнес-центри готові зустрічати відвідувачів. Відповідні рішення з пом’якшення умов карантину на території обласного центру були прийняті на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 2 червня - повідомляється на сторінці Міська рада міста Кропивницького.


Як повідомив радник міського голови Іван Касьяненко, за оперативними даними, станом на 02 червня в області зареєстровано 516 позитивних результатів ПЛР-тестування на коронавірус SARS-nCovn2, у тому числі 13 дітей та 177 працівників медичних закладів. У Кропивницькому зафіксовано 417 випадків. Летальних випадків по області – 25, по місту – 21, за останню добу – 0.


Начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук звернула увагу, що на стаціонарному лікуванні в Центральній міській лікарні перебуває 49 хворих на COVID-19, тоді, як ще вчора було зайнято 52 ліжка, а минулого тижня – 56.


Регіональні показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 01 червня мають наступні значення:

інцидентність (загальна кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка має складати менше 12 осіб на 100 тис) – 4,29;


завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я визначених для госпітальних пацієнтів з підтвердженим COVID-19 – 31,31;


середня кількість ПЛР та ІФА тестів протягом останніх 7 днів (повинна бути більше 12 на 100 тис. населення) – 30,24.


На самоізоляції перебувають семеро медпрацівників, які контактували з хворими на COVID-19. В готелі «Турист» на обсервації проживають 3 особи під медичним спостереженням.


Під наглядом медичних працівників також перебувають 148 громадян, що повернулися з країн, де виявлені випадки COVID-19, а також контактних з хворими на COVID-19. Медико-санітарними бригадами тестовано 1013 осіб.


Начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко поінформувала членів комісії про хід підготовки закладів дошкільної освіти до прийняття ними дітей.


- У ході підготовчого етапу проведено опитування батьків вихованців, які планують відвідувати садочок у першу чергу. За даними, отриманими від батьків, проведено розрахунок кількості груп, які будуть відкриті першочергово, та кількості вихованців у них, - відзначила Лариса Костенко. - Також у закладах дошкільної освіти організоване генеральне прибирання приміщень з дезінфекцією поверхонь, прибирання прилеглої території та дитячих майданчиків. Батькам вихованців надані роз’яснення щодо умов відновлення роботи та особливостей функціонування садочків у період карантину.


26 травня управлінням освіти міської paди та Кропивницьким міським управлінням Головного Управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області для керівників та медичних працівників закладів дошкільної освіти проведено Zoom-конференцію: санітарно-гігієнічне навчання з питань підготовки закладів дошкільної освіти до відновлення роботи.


Управлінням освіти міської ради, повідомила його очільниця, здійснило закупівлю безконтактних термометрів, миючих засобів, дезінфекторів, нітрилових рукавичок, паперових рушників. Окрім цього, ОКВП «Дніпро-Кіровоград» додатково проводить перевірки придатності питної води в закладах дошкільної освіти до використання.


А вже від 29 травня робочі групи управління розпочали обстеження закладів дошкільної освіти міста Кропивницького на встановлення відповідності санітарних та протиепідемічних умов, створених у садочках, вимогам, визначеним Тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.


Визначена і перша десятка дитячих садочків, до яких приведуть дітей вже зранку 03 червня. Це ДНЗ №№ 17, 24, 61, 63, 68, 67, 72, 54, 42, 15, у яких працюватимуть від чотирьох до семи груп.


Крім того, комісія дозволила роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб), за умови виконання вимог Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури і спорту на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)


Дозволяється також відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, відновлення роботи інклюзивно-ресурсних центрів, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту, участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах.


З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVlD-19) при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування суб'єкти, відповідальні за організацію тестування зобов'язані дотримуватись протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24 "Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19".


907Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: