Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/28/ponad-166-000-griven-zbitkiv-nachalnik-sizo-postane-pered-sudom.htm
новини, 28 травня 2020

Понад 166 000 гривень збитків - начальник СІЗО постане перед судом


Скеровано до суду обвинувальний акт відносно начальника державної установи «Кропивницький слідчий ізолятор». Він обвинувачується у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою з групою осіб, зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу та службовому підробленні (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України) - повідомляється на сайті dbr.gov.ua


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві.


Слідством встановлено, що у грудні 2018 року з обласного бюджету Кіровоградської області виділено грошові кошти на капітальний ремонт системи водовідведення у Державній установі «Кропивницький слідчий ізолятор».


За попередньою змовою з підприємцем, який здійснював ремонт, начальник підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, які не могли бути виконані у встановлений проміжок часу. Надалі посадовець здійснив перерахунок грошових коштів за невиконані роботи.


Внаслідок протиправних дій начальника СІЗО державі було завдано збитки на суму понад 166 тис грн.


Під час проведення обшуків у помешканні правоохоронця слідчі ДБР виявили вогнепальну зброю, без відповідних дозволів.


Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Кіровоградської області.


У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. 


977Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: