Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/28/dvometrovu-pisanku-rozmalovujut-vizitivkami-chotiroh-mist-ta-selischa-kirovogradschini.htm
новини, 28 травня 2020

Двометрову писанку розмальовують візитівками чотирьох міст та селища Кіровоградщини


Двометрову писанку розмальовують візитівками Знам’янки, Світловодська, Олександрії, Олександрівки та Кропивницького. Зробили її з брухту та будівельної піни брати Юрій та Олег Гребенюки зі Знам'янки. Планували розмалювати писанку до Великодня, через карантин не встигли. Встановлять її у Знам'янці за два тижні на свято Трійці - повідомляє Суспільне.


Двометрову писанку вагою 150 кілограмів поділили на п'ять частин. У кожній художники малюють візитівку свого міста та селища. Розпис, який зробили в Світловодську, зображує набережну Кременчуцького водосховища. Розпис з Олександрівки – Свято-Успенську церкву. Олександрійські художники намалювали цвітіння сакур та фонтан на центральній площі міста.


Двометрову писанку розмальовують візитівками чотирьох міст та селища Кіровоградської області


Художники з Олександрівки зобразили Свято-Успенську церкву.


Зараз її розмальовують п’ятеро кропивницьких художниць. "На нашій частині з'явиться силует фортеці Святої Єлизавети, "Янгол- охоронець", тюльпани, театр корифеїв і оберігає це все 3-й полк", – розповіла художниця Ольга Краснопольська. Розмальовують писанку протягом трьох тижнів у вільний час. "Нам організатори надали фарби – це звичайні емалі. Вони найбільш стійкі до зовнішніх впливів– дощ, вітер".


Писанку зробили, щоб прикрасити своє місто – розповідає знам’янчанин Юрій Гребенюк. "З'явився металевий каркас, на нього наростились металеві форми. Потім металевою піною почали відтворювати форму яйця. Покрили скловолокном і грунтовкою. Основний каркас – це металобрухт. Піну монтажну ми придбали за свої гроші, сюди пішло близько 12 балонів. Скільки тоді коштувало, я не скажу".


Ще одну частину писанки розмалюють знам'янські майстри.


1802Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: