Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/27/eksochilnika-kropivnitskogo-sizo-pidozrjujut-u-roztrati-bjudzhetnih-koshtiv.htm
новини, 27 травня 2020

Ексочільника Кропивницького СІЗО підозрюють у розтраті бюджетних коштів


Прокуратура Кіровоградської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно колишнього виконувача обов’язків начальника ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» у привласнені державних коштів виділених на ремонт системи водовідведення установи - інформує Пресслужба прокуратури Кіровоградської області


Наразі досудове розслідування завершено. Слідчі зібрали достатньо доказів щодо колишнього виконувача обов’язки начальника ДУ «Кропивницького слідчого ізолятора». Колишньому керівнику інкримінується вчинення злочину передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.


Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Обставини справи:

За даними слідства, колишній виконувач обов’язків начальника СІЗО за попередньою змовою з представником підрядної організації, здійснили розтрату бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт системи водовідведення спеціального корпусу № 1 ДУ «Кропивницького слідчого ізолятора». Вказані особи внесли недостовірні відомості до звітної документації завищили вартість виконаних робіт привласнивши таким чином державні кошти у сумі 166 тис гривень.


Зазначимо, що також у суді за аналогічний злочин відповідатиме і приватний підприємець – підрядник робіт.


Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



686Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: