Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/25/zhitel-kropivnitskogo-raionu-pobuduvav-pritulok-dlja-ekzotichnih-ptahiv-video-.htm
новини, 25 травня 2020

Житель Кропивницького району побудував притулок для екзотичних птахів (ВІДЕО)


Птах-носоріг та 11 папуг живуть у притулку для птахів у селі Сонячне Кропивницького району. Його побудував 28-річний Станіслав Гужявічус за власні гроші. Витратив 100 тисяч гривень. Чоловік розповів Суспільному, як птахи потрапили до притулку.


Годує чоловік птахів шипшиною, горобиною, насінням, волоськими та лісовими горіхами, каштанами: ”Буду потроху збирати тих птахів, які потрапили у складну ситуацію, лікувати їх. По можливості, випускатиму їх на волю або знаходити їм хорошу сім'ю”.


Станіслав Гужявічус годує птахів шипшиною, горобиною, насінням, волоськими та лісовими горіхами, каштанами


Станіслав Гужявічус годує птахів шипшиною, горобиною, насінням, волоськими та лісовими горіхами, каштанами


Хвилястому калао (птаху-носорогу – ред.) Патрику півтора роки. За словами Станіслава Гужявічуса, в середньому ці птахи живуть 70-90 років. Батьківщиною є Індія. Птаха тримали в неналежних умовах. Чоловік викупив та вилікував птаха. З його слів, після чотирьох років очі Патрика стануть червоними, зміниться й колір шкіри. 


Найбільше Патрик любить купатися: ”Звідки він приїхав – я не знаю. Викупив його у недбалих господарів у Києві. Його тримали в собачій клітці, півтора на два метра, де він не міг нормально ані розвернутись, ані закинути голову, щоб поїсти. У нього була дисплазія – вивихнуті всередину лапи, два зламаних пальця, рот був зарослий грибами, поналипали фрукти й гриби. Ці птахи воду не п’ють і не можуть маніпулювати своїм язиком, він дуже коротенький, через це їм треба підкидувати їжу, а вони ловлять її глоткою, у тій клітці він цього зробити не міг”.


Житель Кропивницького району побудував притулок для екзотичних птахів


Трьох зелених папуг Станіслав викупив за 2 тисячі доларів: ”Це псітакуль алонгікауда. Нашої назви вони не мають через те, що їх немає в Україні. Попередні господарі купили їх у контрабандистів. Птахи виявилися дикими, агресивними і до них швидко втратили інтерес. Вони відносяться до виду справжніх папуг. Справжні папуги не розмовляють”.


Трьох зелених папуг Станіслав викупив за 2 тисячі доларів


Є в притулку папуги, батьківщиною яких є острів Суматра. Станіслав Гужявічус розповів, що вони бояться холоду: ”Нижче десяти градусів – це для них лютий мороз. Середня температура на батьківщині цих птахів – 26 градусів. Навіть взимку вона нижче 20 ніколи не опускається. Тому я цю будівлю утеплив, встановив електроконвектор, систему вентиляції і спеціальне освітлення лампами, які випромінюють взимку ультрафіолетове світло в сонячному спектрі”.


Австралійська папуга корела на ім’я Маргарита потрапила в притулок з дитсадка. Через карантин нею нікому було опікуватись. Корела на ім’я Танюша приїхала з Бобринця. За словами Станіслава, має природне забарвлення: ”Дівчина її відбила від зграї котів, знайшла її господаря. Той сказав, що пташка йому не потрібна, тому він її випустив, вважаючи, що птахи мають жити на волі. Вважаю, що вона йому набридла”.


Влітку Патрика і трьох зелених папуг Станіслав повезе на виставку в Нідерланди.


2318Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: